foradia subscriutegrat

Nova publicació de l’Ajuntament sobre el Nadal Alcoià

Aquest any, 'Les Pastoretes' són les protagonistes de la tercera publicació sobre aquesta temàtica que edita la regidoria de Política Lingüística

El Nadal alcoià mereix un estudi i divulgació del vocabulari en valencià. Aquesta tasca va ser iniciada, ara fa tres anys, per la regidora de Política Lingüística. La publicació d’enguany dedicada a les festes del Nadal a Alcoi està centrada en un dels actes més importants de la trilogia: ‘Les Pastoretes’.

En total, s’han editat 10.000 exemplars que es reparteixen en els centres educatius de la ciutat i que també es poden trobar en el Casal de Nadal i en l’oficina de turisme d’Alcoi. La primera de les tres edicions realitzades va ser ‘Petit vocabulari del Nadal alcoià’, la segona, ‘El Tio Piam’, i ara arriba ‘Les Pastoretes’.

La publicació comença amb una introducció que explica l’origen i evolució d’aquesta festa, que enceta la trilogia d’actes dedicats als Reis d’Orient, Les Pastoretes, El Ban Reial i la Cavalcada. Les pàgines restants tenen una il·lustració doble de cada un dels grups, apartats o moments de la Festa: l’esmorzar, la banda de música que interpreta l’Entrà dels Reis; pastorets i pastoretes; danses de xiquet; danses del Grup De Danses Carrascal; carros enramats; un retallable; danses del Grup de Danses Sant Jordi; dolçaina i tabal; amb una colla de dolçainers; les nadaletes; el ramat; l’Adoració i el pessebre.

Les il·lustracions han estat dissenyades i maquetades per Rosana Crespo i Quique Soler, i contenen vocabulari bàsic tant de coses, objectes com els animals que apareixen als diferents dibuixos de la publicació. Raül Llopis, regidor de Política Lingüística, explica: “Des de l’Ajuntament seguim fent gran el Nadal alcoià, treballant i difonent aquest important patrimoni cultural que tenim, i ho fem també amb aquesta publicació de la regidoria de Política Lingüística, que ens acosta el vocabulari en valencià de tot allò que fa única aquesta festa“.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *