foradia subscriutegrat

L’Ajuntament d’Alcoi tanca el pressupost del 2019

És el més inversor dels últims 10 anys, amb un total de 7.840.582 euros d'inversió real, xifra que supera amb dos milions les dades de l'any anterior

L’Ajuntament d’Alcoi ha tancat ja el pressupost de l’any 2019, i ha resultat ser l’any més inversor de l’última dècada, amb un total de 7.840.582 euros d’inversió real.

Durant l’any passat el govern local va dur a terme algunes inversions, com per exemple el carrer Entença, els Polígons Industrials o l’administració electrònica.

L’any 2019 tanca amb un resultat positiu de 263.183 euros, una dada que segons les fonts de l’Ajuntament “posen de manifest en quina mesura els recursos pressupostaris de l’exercici han sigut suficients per a finançar les despeses pressupostàries”.

Cal indicar que l’Ajuntament ha invertit 3,3 milions més del que la regla de la despesa permet, afectant l’estabilitat pressupostària en 3,5 milions. El govern local té un pla econòmic financer que es va aprovar en 2019 i en el qual es verifica el seu acompliment a la liquidació del pressupost del 2020.

Pel que fa a l’endeutament, Alcoi ara mateix es troba en els Nivells més baixos que s’han conegut, ja que el deute se situa en un 41’15%, enfront del 43’69 de l’any passat.

La regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, ha explicat que: “Tenim el pressupost més inversor de la dècada, amb un resultat pressupostari positiu, un pagament als proveïdors molt fluid, un endeutament que segueix sent històricament baix, i amb un acompliment al voltant el 90% en despeses i ingressos corrents“.

A més a més, ha afegit que des de l’Ajuntament d’Alcoi: “Fem polítiques socials, més polítiques econòmiques, més inversions i tot açò amb un menor esforç fiscal per part de la població amb la reestructuració fiscal que vam portar a terme intentant sempre que aquells que menys tinguen, menys paguen, i amb diverses bonificacions per famílies nombroses, monoparentals, aturats, o també amb bonificacions o estímuls de caràcter econòmic, com les bonificacions a diferents impostos de fins al 95% per foment de l’ocupació“.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *