lasarga ua

‘Jazz a Casa’: 4 grans músics per a celebrar el Dia Internacional del Jazz

El Mussol i Les Muntanyes el porten el jazz a casa avui el 30 d'abril, per a celebrar el dia internacional del jazz. El Mussol volem estar junts com sempre. Perquè pugues sentir la música, perquè pugues viure la seua essència, l'estil, la força que ens uneix, que és el jazz

El Mussol vos porta a casa el jazz. Amb actuacions gravades per al club de quatre grans músics i que l’entitat ofereix amb la col·laboració del diari digital les Muntanyes. Una oportunitat única per a gaudir d’intèrprets de renom que ens recorden la grandesa del jazz. 

La gravació és com un festival molt especial. Està dedicada als socis, simpatitzants, al  públic que acudeix a la Cafeteria Casablanca,als patrocinadors, a tots els que conformen i comporten el desenvolupament de la temporada de concerts del Mussol. I s’ha fet amb motiu del 30 d’abril, dia internacional del jazz.

El vídeo del  jazz a casa del Mussol l’obri  un músic que és tota una referència i està considerat com un dels principals motors del jazz a la Comunitat Valenciana. 

Francisco Àngel Blanco, més conegut com Latino. Saxofonista amb una llarga experiència, ha participat en molts projectes d’àmbit internacional, és un dels artífexs del projecte del col·lectiu de músics Sedajazz,que es va posar en marxa l’any 1991 i que ell dirigeix. Sedajazz s’ha convertit en una de les ‘pedreres’ jazzístiques més destacades d’Europa de la qual han eixit excel·lents músics. També desenvolupa una gran activitat amb la producció de discos,l’organització  concerts i uns  tallers  de formació molt acurats. 

Després de Latino, el següent que toca per al Mussol és el pianista italià Giuliano Parisi. Intèrpret i compositor ja va sorprendre al públic del Mussol fa quatre anys amb la presentació del seu primer àlbum ‘Introducing myself’. Ara toca ‘Song for Nico’, un tema del seu quart àlbum ‘Blind Light’. La crítica destaca la qualitat de les composicions de Parisi, amb un estil molt depurat, farcit d’harmonies i melodies, sense oblidar els arrels mediterranis

El següent instrument és la guitarra, i que millor que deixar-la en les mans de Carlos Gonzálbez, un dels impulsors del jazz en terres valencianes, fundador l’any 1973 del grup ‘València Jazz’. Ha compartit cartell amb Miles Davis  o escenari amb Tete Montoliu. Gonzálbez, que no és molt partidari del dia internacional del jazz, ens ofereix una versió molt suggerent  d’un tema de Bach. 

Tanca el vídeo del Mussol el pianista i compositor francés Baptiste Bailly. El músic havia de tocar en la Cafeteria Casablanca precisament el 30 d’abril. L’actuació s’ha traslladat al seu acollidor estudi dominat pels tons marrons i per una bola del món que vol mantindre la llum al seu interior. La camiseta del Mussol figura en l’atrezzo de  Bailly. El músic francés  ha fet un concert de més de 20 minuts amb el virtuosisme i la imaginació musical que el caracteritzen. Bailly havia estat feia poc amb Matt Baker a la Cafeteria Casablanca en l’estrena mundial del baríton com a instrument jazzístic.Esta vegada podrem vore els primers minuts de la interpretació de Bailly i en breu gaudirem de la resta. 

Donem les gràcies des d’estes línies Francisco Ángel Blanco, ‘Latino’, Giuliano Parisi, Carlos Gonzálbez i Baptiste Bailly  per l’interès que han manifestat en la gravació del vídeo. Vos convidem a relaxar-se  i deixar-se portar per les seues notes. I també vos recomanem  que el dia internacional del jazz no siga simplement una  celebració fugaç. Com recordem  a través de les ones en el nostre comiat: Que no vos falte el jazz. 

Font: Jazz Club El Mussol./

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *