foradia cdturisme

Podem Alcoi naix en vocació i recuperar la il.lusió per fer política

Parlem amb Podem Alcoi, els portaveus han estat en la redacció d’El Gratis i lesmuntanyes.com per comptar els primers passes a Alcoi d’aquesta nova formació política i després dels últims resultats electorals, és una nova alternativa.

podem alcoi

Estan de moda i ara a més perqué són la cuarta força política. Ells són Eva Amorós, Estudiant a la Universitat de Alcala de Henares, Alfredo Albero ha sigut mestre i és llicenciat en Belles Arts hui jubilat i també l’estudiant ara d’un mòdul de Màrqueting Fernando Marxuach. Són els portaveus, com així volem que es criden, de la nova formació política de Podemos a Alcoi, els tres són alcoians i comencen a prendre el pols de la ciutat, després de la primera assemblea multitudinària al centre Ovidi Montllor on van poder escoltar les impressions dels ciutadans, que allí van acudir per posar la llavor en la creació d’un teixit de ciutadans organitzats en assemblees que fan política amb una nova filosofia.

Què hauria d’aportar diferent ‘Podem’ Alcoi? 

És un nou partit que viu la realitat i sap de les necessitats de la gent. Volem que siga un moviment assembleari i qualsevol persona participe i tots tinguem els mateixos drets. Les assemblees són consultives per a tot el poble i per tant totes les persones poden anar i exposar qualsevol tema que siga del seu mateix interés i així fer participes en la ciutadania.


Qui és podem en Alcoi?

És la societat, la de les persones que pateixen les mesures neoliberals complicant la vida, a tots els nivells.  En l’assemblea al Centre Ovidi Montllor tots els alcoians i alcoianes fins els pobles veïns van acudir i volien participar, ho van poder fer i van haver-hi aportacions molt vàlides. Hem creat comissions de treball per anar organitzant a totes les persones en inquietuds, allí mateix molta gent ja va deixar el seu contacte per començar a treballar.

– Perquè les persones estan cansades del bipartidisme PP/PSOE? 

Una paraula que pensem poguera definir aquest estat és, infidelitat, i que es tradueix en promeses incomplides. Demostra que la democràcia no és només una papereta en una urna, sinó que es converteix en poder popular i les coses poden canviar.

– Quan us poseu a treballar en les assemblees ciutadanes?

Estem treballant, i cada setmana en el Club Amics de l’UNESCO, estan els cercles de formació i informació on estem buscant també nous talents, el dimarts a les 8 de la nit el en carrer Cid 12, reunions formatives i debat. Pensem que els partits són condició necessària, però no suficient per a la batalla de recuperació democràtica que hem d’emprendre ara.

– Com definireu el cercle Podem i com els valoreu?

Gent corrent que decideix prendre les decisions de la seua vida col·lectivament, gent que viu en la classe treballadora i no es passa la vida teoritzan. Cada ‘Cercle Podem’ té autonomia i sabem adaptar-se per tenir una millor productivitat. Són grups locals de ciutadans que volen participar activament en la política, prendre decisions, ganes de canviar i moralitzar la política actual i tenen gran il·lusió. ‘Podem’ té eines on els partits tradicionals tenen falta de disposició. Hi havia molta gent que ens desconeixia per falta de difusió als grans mitjans de comunicació. I clar a partir del resultat de les eleccions europees la gent s’entera’t.

-Per on comença el treball? 

Queda tot per fer, el treball dur ve ara. Sobretot cal aconseguir que no es perda la il·lusió i l’embranzida inicial. La llavor de hui és majoritàriament escoltar les necessitats de les persones per tal que tots tinguen representació en ‘Podem’. El programa municipal l’haurem de dissenyar d’acord amb diferents sensibilitats de la població que anirem i arreplegaren durant les reunions informatives, i són les mateixes persones qui ens han facilitat en qual cosa estan interessades a participar del moviment, i aportar a la metodologia de ‘Podemos Alcoi’.

– Alguna organització política s’ha posat en contacte amb Podem Alcoi?

En l’àmbit local Esquerra Unida, ha triplicat els seus resultats, i ens ha felicitat pels resultats, també la plataforma 22M, i altres associacions i moltíssims particulars que no coneixien el projecte ‘Podemos’ i molts d’ells les pròximes eleccions pensen anar ha votar, ‘Podem’.

-Quin debat de la ciutat i pobles de les comarques teniu escrit o aneu a crear?

Volem aplicar els ideals fonamentals de ‘Podemos’, la participació, recuperar la il·lusió per posar a la gent a fer política, a la mateixa que feia temps no l’interessa. Nosaltres en l’àmbit personal ens hem involucrat, i pensem que podem canviar les coses. En la gent que està al carrer fa temps que estem en sintonia i està fen política. També cada vegada més ciutadans sense experiència política se sumen a nosaltres.

– Com és una política municipal transparent?

L’Ajuntament és la casa del poble alcoià, volem que hi haja transparència. Pensem que els sous dels regidors tindran que amoldar-se a la conjuntura actual i nosaltres faríem la pregunta: com pot ser els eurodiputats de ‘Podemos’ cobraran tres sous de salari minin, i sense llevar importància els regidors o alcaldes, com és que van per damunt d’aquests diners? I que no s’escape cap de cèntim. Hi ha fórmules per portar-ho a terme i en un llenguatge llegible per qualsevol persona, perquè l’ajuntament és la nostra casa i que paguem entre tots.

-Qui és o són la “casta” o la representen en Alcoi? 

Sense dir noms, són aquells que hui entren en política i acaben sortint rics, ací hi ha trampa, i no ixen els comptes. En Alcoi hi ha gent que apuntala aquesta casta. Tot pareix estar lligat a uns interessos i clar som molts els que no tenim ni veu ni vot. Com va dir el portaveu de Podemos al parlament Europeu Pablo Iglesias, és la democràcia i les bases del poble front aquesta oligarquia. .

– En l’àmbit municipal PP i PSOE són i gual? en què? 

En el social si pot haver una xicoteta diferencia però en l’àmbit econòmic molt poca, i quant a la forma de fer política son cosins germans. En l’àmbit de decisions que afecten la ciutadania. El vot sociològic del PSOE està ple de gent humil i treballadora que comença a adonar-se que el seu partit de tota la vida no es diferencia gens del Partit Popular.

– Com valoreu el trencament del govern tripartit? 

Ens sembla bé, si compromís va sortir del govern per no complir el seu programa. Així i tot el poble no està per les picabaralles aquestes, la societat està farta d’aquesta manera de fer política. Estan molt desencantats per què no deixen parlar, ni volen escoltar. La política no pot ser només cosa dels partits.

– Com veieu el ATE de la Generalitat Valenciana?

Aquest tema tan seriós no estan informant-se amb rigor a la societat alcoiana ni tampoc de la transcendència que poguera tindre, el poble deu saber que està en joc. Tenen a veure amb les velles i les noves formes de fer política. Qualsevol demòcrata ha de celebrar que la gent pugue decidir, sembla indiscutible.

– I que autoritzen un polígon damunt d’un aqüífer com és el Molinar?

El creixement econòmic deu anar de la mà amb la sostenibilitat. No podem carregar-se la mare de tot, el planeta. La gent deu autoorganitzant-se i defensar allò que és de tots.

– Com li trobeu el pols a la ciutat?

Molta gent té il·lusió i fins a emocionar-se de participar, com va passar a l’assemblea a l’Ovidi Montllor, estan desvivint-se per ajudar perquè és una visió nova de fer política, a més des de ‘Podemos’ volem baixar la tensió perquè veiem a molts alcoians que estan passant verdaderes taquicàrdies, per l’atur i el desencantament. Aleshores volem tranquilitzar-los i enviar-los un sentiment de què les coses es poden canviar.

– Que podeu dir a la gent que està esperant i te l’esperança de canviar les polítiques contra els ciutadans?

Els resultats estan bé, però no ens conformem amb un 7, un 10 o un 15%. De fet és probable que dins d’un mes Podemos haja duplicat la seua grandària. Que vajen a les assemblees i entren en els ‘Cercles Podemos’ perquè en les polítiques tenim esforçar-se entre tots per conseguirles, quan més aviat millor.

 

Font: Les Muntanyes, Publicació en El Gratis


Una resposta de Podem Alcoi naix en vocació i recuperar la il.lusió per fer política

  1. […] Podem Alcoi naix en vocació i recuperar la il.lusió per fer política […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *