foradia cdturisme

S’apliquen noves ajudes per al comerç i l’hostaleria alcoiana

La mesura s'ha aprovat al ple extraordinari que ha celebrat l'Ajuntament d'Alcoi en la jornada del dilluns 11 de maig

Des de l’inici de la pandèmia s’han anat incorporant ajudes per a facilitar aquesta situació de crisi econòmica i social que ha provocat la Covid-19. A principi d’aquesta situació històrica, Toni Francés, alcalde d’Alcoi, va anunciar un paquet de mesures, ‘Reactiva Alcoi’, per tal de pal·liar de la millor forma possible les conseqüències d’aquesta crisi, i va explicar que s’anirien adoptant noves mesures quan la situació anara avançant.

Ara, Alcoi ja està en la fase 1 de desescalada, i els comerços i els establiments hostalers han tornat a obrir les seues portes i terrasses, i és per això que s’han creat noves ajudes que generaran un impacte d’un milió d’euros, per tal d’ajudar a aquests negocis.

Es tracta d’una subvenció de 200 euros a tots els comerços de proximitat i establiments d’hostaleria d’Alcoi que no han pogut desenvolupar la seua activitat fins que no ha arribat el moment de la desescalada. Amb aquesta ajuda es pretén fomentar el consum i promocionar aquests sectors econòmics locals que han patit de manera molt dura aquesta crisi, ja que han tingut que tancar la seua activitat durant dos mesos.

Amb aquesta campanya, aquests negocis hauran d’aplicar un descompte dels seus productes del 25%, amb un màxim de 20 euros per compra, fins a esgotar l’import de la subvenció, que està dotada amb 250.000 euros, per la qual cosa, aplicant el descompte, es generarà un impacte de vendes d’un milió d’euros, beneficiant a tots els establiments de la mateixa manera.

Segons l’Ajuntament, aquesta campanya es podria dur a terme en la segona meitat de juny i principis de juliol, és a dir, quan segurament els comerços i establiments d’hostaleria puguen obrir amb el seu aforament complet.

Com ja hem dit, aquesta mesura s’ha sumat a les ja aprovades en el mes d’abril amb el pla ‘Reactiva Alcoi’, que ajudarà a autònoms i micropimes, i que estan dotades de 600.000 euros.

L’Ajuntament d’Alcoi continua treballant per a dur a terme més accions que aniran anunciant-se en cada moment de la desescalada, i quan s’arribe a la nova normalitat.

Aquestes ajudes han estat consensuant-se amb els representants dels sectors afectats i amb els grups polítics.

A més a més, els grups polítics també han acordat en aquest plenari extraordinari, constituir una ‘Mesa’ per a la reactivació d’Alcoi, que estarà formada per tots els grups municipals, i d’aquesta manera treballaran totes les mesures juntament, per tal d’aconseguir que Alcoi puga tornar a la situació que vivia abans de la pandèmia en les millors condicions possibles.

Toni Francés ha afirmat que: “davant una crisi tan dura i difícil com la provocada per la Covid-19 la societat demana altura de mires i que des de les diferències polítiques busquem el consens i la unitat per a treballar la reactivació d’Alcoi“. És per això que assegura que la frase “junts ho aconseguirem” és necessària aplicar-la a les decisions de l’Ajuntament, i que és per això que totes les accions s’estan consensuant amb els diferents partits que formen l’Ajuntament i amb el teixit socioeconòmic d’Alcoi. També assegura que: “amb aquesta ‘Mesa’ formalitzem eixa voluntat de treballar des de la unitat i el consens“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *