foradia subscriutegrat

2020 es queda definitivament sense Moros i Cristians

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, i el president de l'Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina, han realitzat una roda de premsa en la qual han explicat la situació actual de les festes de Moros i Cristians

Com bé ha explicat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, un dia abans de la declaració de l’Estat d’Alarma, el 13 de març, l’Ajuntament i l’Associació de Sant Jordi van anunciar l’ajornament de les festes de Moros i Cristians. Des d’aquest moment el món de la festa va estar preguntant-se si seria possible celebrar aquestes festes durant l’any 2020, però tot apuntava al que hui han anunciat Francés i Olcina.

Segons ha anunciat Toni Francés, enguany serà impossible celebrar les festes. L’alcalde de la ciutat ha argumentat que vista l’evolució de la pandèmia i les mesures que s’han tingut que adoptar de distanciament social, és molt complicat celebrar aquestes festes, unes festes d’Interés Turístic Internacional, que són un Bé d’Interés Cultural Immaterial i, una festa amb sentiment i germanor.

Com ha continuat explicant Francés, per a poder celebrar-les, es necessita estar totalment segur de què es poden realitzar amb seguretat, però a més, s’ha de deixar temps per a preparar i organitzar la festa.

Per tal de prendre aquestes decisions s’ha tingut en compte a l’Associació de Sant Jordi. Toni Francés ha explicat que en tot moment hi ha hagut un diàleg constant, en el qual s’han compartit dubtes i preocupacions. Però, no sols s’ha comptat amb l’Associació de Sant Jordi, també des del govern local s’ha preguntat als diferents grups polítics i tots ells han compartit la impossibilitat de poder celebrar les festes en condicions durant l’any 2020. És a dir, tots els implicats en aquesta qüestió han estat d’acord en prendre aquesta decisió.

Juan José Olcina ha volgut agrair a l’Ajuntament d’Alcoi el suport que ha rebut durant aquesta setmana, i ha recordat que des de l’Associació també recolzaran al govern local en aquesta complicada situació. El president d’aquesta entitat, a més a més ha volgut recordar a tots els malalts i a les víctimes mortals que ens està deixant la Covid-19, i ha animat als festers i festeres, a continuar lluitant per a poder superar la malaltia. Olcina, també ha volgut traslladar ànims a tots els càrrecs d’aquest any, i ha explicat que quan es puguen celebrar de nou els Moros i Cristians, els càrrecs seran els que havien de ser en aquest 2020.

A més a més, el president de l’Associació ha volgut recordar que ací en Alcoi, hi ha un sector de treballadors que es dediquen exclusivament al món de la festa, i que malauradament no estan passant el seu millor moment. Des de l’Ajuntament han traslladat que s’està treballant per a poder ajudar a aquest sector que s’ha vist greument afectat a causa de la crisi sanitària.

Per a finalitzar la seua intervenció, Juan José Olcina, ha explicat que el posar una nova data no depén de l’Associació de Sant Jordi, sinó que ells poden proposar, però, que aquesta decisió s’ha d’aprovar en l’Ajuntament d’Alcoi, i ara mateix també dependrà de les autoritats sanitàries.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *