foradia subscriutegrat

Ja s’han iniciat les obres de millora en Sant Francesc

Aquesta actuació també afectarà a la Plaça Ramón y Cajal i a la Placeta de la Creu Roja. El seu objectiu és millorar l'accessibilitat. Mentre duren aquestes obres hi haurà canvis al trànsit

Han començat les obres per a millorar l’accessibilitat al carrer Sant Francesc, la placeta de la Creu Roja i la Plaça Ramón y Cajal, al centre d’Alcoi. Aquesta actuació consisteix en la creació d’una plataforma única d’ús mixt, ja que aprofitarà per a les funcions de pas, d’estada i d’activitat, i permetrà una circulació de vianants còmoda, segura i continua.

Es realitzarà un paviment de qualitat i funcional, de pedra natural per a les zones de vianants  de llambordes de llosa color òxid per a les zones de vianants però amb accés de vehicles. Serà un paviment tècnic de llambordes per a superfícies de trànsit, autonetejador, antiadherent i hidrofòbic. A més a més, també tindrà una gran resistència al lliscament.

Aquesta obra ha sigut adjudicada a l’empresa Hidraulicas La Foia S.L, que va presentar la millor oferta, en concret, de 362.939 euros, rebaixant el pressupost inicial de l’obra d’uns 404.000 euros aproximadament. Està previst que aquesta actuació tinga una durada de 3 mesos.

L’obra està cofinançada en un 50% per Fondos Feder de la Unió Europea, dins de l’estratègia DUSI de l’Ajuntament d’Alcoi. Però, a més, aquest projecte està fins de l’estudi de reactivació del centre històric, i va ser aprovat per la Mesa del Centre.

Mentre que les obres estén en marxa hi haurà canvis al trànsit en aquesta zona, en concret en el tram que va des del carrer Sant Mateu, placeta de la Creu Roja, fins a la Plaça Ramón y Cajal, que estarà tallat al trànsit. És a dir, els vehicles que pugen per la Costera del Gurugú podran girar a la dreta pel carrer Sant Mateu, que canviarà de sentit, i després hauran de girar a l’esquerra pel carrer Sant Domènec, concretament pel tram de la Glorieta i el Mercat de Sant Mateu, i per ací s’arribarà al carrer Sant Nicolau.

La regidoria d’Obres es va reunir en la jornada del dimecres 13 de maig amb els propietaris de comerços i establiments hostalers de la zona per tal d’explicar aquesta actuació.

Segons ha explicat Jordi Martínez, regidor d’Obres i Servei, Mobilitat Sostenible i Accessibilitat Universal: “L’obra que millorarà el carrer Sant Francesc, placeta Creu Roja i Ramón y Cajal, crearà una plataforma única, convertint aquesta zona en accessible i evitant el perill de lliscaments actual. Una obra, cofinançada amb Fons Feder de la Unió Europea, que ens permetrà recuperar l’espai per a les persones i seguir amb la revitalització del centre d’Alcoi. Una revitalització que també hem impulsat en aquesta zona amb l’obertura de serveis municipals i amb les ajudes per a la recuperació de baixos i l’obertura de negocis a través de les ajudes de la regidoria de comerç per al centre de la ciutat“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *