foradia camaraalcoi

Ja han començat les obres de la Sarga

Amb aquesta actuació es pretén millorar l'accessibilitat al voltant de les pintures rupestres i a més, fer un manteniment de la zona

Des de la setmana passada el voltant de les pintures rupestres de la Sarga està en obres. Unes obres que consisteixen en la reparació de la sendera que dóna accés als abrics, i la creació d’una plataforma d’observació en l’Abric I, igualment prolongaran la senda existent en l’Abric II, amb una bifurcació.

Un altre dels treballs que es realitzarà en aquesta zona serà repintar la tanca existent i instal·laran dos panells informatius.

L’obra va ser adjudicada a l’empresa AFEMA OBRAS Y SERVICIOS S.L, per un cost de 35.892 euros, i es calcula que el termini d’execució siga de sis setmanes.

Pel que fa als treballs de millora de l’accessibilitat, es repararà la sendera, es reconstruiran part de les contencions laterals del camí. En el cas de la plataforma d’observació, afavorirà la comoditat dels visitants durant les exposicions didàctiques i la prolongació de l’accessibilitat i aproximació a les pintures per a la seua contemplació. Per a realitzar-la s’utilitzaran els mateixos materials de la sendera existent, que estan en aquest entorn i no distorsionaran l’ambientació natural. En l’ampliació i prolongació de la sendera també s’utilitzaran aquests materials.

Respecte al repintat de la tanca metàl·lica, s’executarà després de la preparació i neteja del suport.

Finalment es col·locaran dos panells, tipus faristol, que a més de donar informació, també realitzarà la funció de barana o protecció. En aquests panells s’inclouran textos en espanyol, valencià i anglés, a més de fotografies i il·lustracions. També tindran incorporats codis QR per a adreçar informació de les pintures de la Sarga a través de la web del Museu Arqueològic.

Lorena Zamorano, regidora de Turisme i Patrimoni Històric ha explicat que: “apostem per l’accessibilitat, ja hem portat avant moltes iniciatives i ací tenim una més que facilitarà les visites a un lloc que és patrimoni de la humanitat i del qual hem d’estar molt orgullós. El model de la Sarga s’està imitant en altres llocs barrant tot l’espai sense que afecte l’entorn de les pintures i realitzant visites guiades, evitant que la massificació puga desbaratar aquest lloc“.

Font: Redacció./


9octubre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *