lasarga ajualcoitel

L’admissió escolar es pot fer de manera telemàtica per a qualsevol nivell escolar

Des de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport han creat la web telematricula.es. A més, ja s'ha realitzat el sorteig de lletres en cas que es necessite desempat per a accedir a un centre educatiu

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ja ha activat la web telematricula.es per a poder tramitar l’admissió telemàtica des de casa per al pròxim curs 2020-2021. La web pot servir per a fer aquests tràmits en qualsevol de les etapes educatives.

Per tal de poder realitzar aquestes gestions les famílies necessiten únicament el DNI o NIE per a obtenir la clau d’admissió necessària.

Aquest portal web ha nascut amb l’objectiu d’afavorir que la majoria de la població que haja de fer aquest tràmit ho puga fer des de casa i evitar desplaçar-se al centre educatiu.

El procediment és important sobretot per a les famílies que escolaritzen per primera vegada als seus fills i filles en aules de 2 anys o en Infantil de 3 anys, així com per als estudiants que inicien un cicle formatiu d’FP o comencen batxillerat.

Per a la resta de cursos, s’utilitza menys, ja que només s’ha d’utilitzar aquest servei per a canviar als xiquets i xiquetes de centre educatiu.

En la web, els usuaris podran trobar diferents finestres que estaran actives per a cada moment del calendari d’escolarització, que et recordem en la imatge de baix.

Per a poder iniciar la tramitació, s’ha d’obtenir la ‘clau d’admissió’, una clau que es pot trobar en una de les finestres habilitades per a poder aconseguir-la. La clau es podrà generar a partir del 8 de juny per a Infantil i Primària, i a partir del 17 del mateix mes per a la resta d’etapes educatives.

Finestra ‘Clau d’admissió’

En aquesta finestra es demanarà el número del DNI del pare, mare o tutor legal del sol·licitant, el número de suport IDESP, la data de naixement de la persona sol·licitant, l’acceptació de comprovació del Ministeri de l’Interior i una adreça de correu electrònic. La ciutadania estrangera haurà d’omplir les mateixes dades, però amb el NIE, i el número de suport IXESP.

Una vegada realitzada aquesta gestió, la persona sol·licitant rebrà un correu electrònic amb l’identificador i la contrasenya per a cada sol·licitud que haja de fer segons el nombre de fills i filles que haja de matricular. Aquesta clau és important conservar-la, ja que a l’hora de fer reclamacions es haurà d’utilitzar.

Quan ja tenim la clau d’accés es podrà accedir al formulari electrònic de la finestra ‘Procés d’admissió’, en el qual s’omplirà les dades de sol·licitud de centres educatius ordenats de manera preferent. Es poden tenir 10 opcions per cada xiquet o xiqueta.

Aquelles persones que no disposen de DNI, NIE o que no tenen accés a mitjans electrònics podran fer aquestes gestions de manera presencial als centres educatius en els quals volen sol·licitar plaça com a primera opció dins del mateix termini de temps que el procediment telemàtic.

Tots els centres sostinguts amb fons públics seran centres d’atenció als usuaris. En aquests punts, a través de la mateixa aplicació per a fer l’admissió telemàtica, se’ls tramitarà el procediment en les mateixes condicions que la resta de sol·licitants.

Quan s’ha completat la sol·licitud telemàtica d’admissió, quedaran tres passos que s’aniran activant quan avance el calendari de matriculació.

Publicades les ‘Llites provisionals’, que estaran en una finestra específica per a elles, es podran presentar al·legacions en el botó que s’ha preparat per a poder fer-ho, i ahí trobarem un formulari electrònic.

Més tard ja es publicaran les llistes definitives, i, ahí ja se sabrà en quin centre s’haurà de realitzar l’últim pas, la matriculació efectiva.

Per a poder realitzar-la, cal posar-se en contacte amb el centre educatiu en concret o consultar la seua pàgina web.

Sorteig de desempat

Respecte al sorteig de lletres de desempat, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, ha anunciat que aquest dimarts ja s’ha realitzat el sorteig davant notari. Les lletres resultants han sigut QU per al primer cognom i OO per al segon.

El sistema s’ha modificat per a fer-ho més just, i s’ha optat pel sistema de doble lletra en lloc d’una sola.

Aquestes lletres de desempat s’utilitzen en els centres on hi haja empats a punts en el barem entre aspirants.

La mecànica de selecció és que es prioritza a l’alumnat que té més puntuació en els 9 criteris establerts, però quan hi ha candidats empatats s’utilitza el sistema de lletres, en el cas que hi haja més sol·licituds que places en eixe centre educatiu.

Font: Redacció./


culturalcoi

ajualcoiturisme

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *