foradia subscriutegrat

‘Comerç d’Ací’ en temps de COVID 19: Aire Nuevo

La xarxa de xicotets comerços són la columna vertebral d’una ciutat. Es tracta de persones arrelades ací que, amb esforç i il·lusió, han tirat endavant un negoci per a proporcionar allò que els habitants d’Alcoi i els pobles del voltant poden necessitar o desitjar.

Ells i elles, emprenedors locals en un món globalitzat, lluiten cada dia per pujar les persianes i oferir, no sols productes o serveis, sinó també un somriure amable, un assessorament personalitzat i un tracte humà que no es pot trobar online. Són gent d’ací que treballen per a tu, per a mi i per a tots els que formem part de la vida a Alcoi i les nostres comarques.

AIRE NUEVO

Després de varies setmanes, les dones alcoianes ja poden tornar a lluir els seus cardats. Les perruqueries han obert les seues portes i no s’acaben la faena. Dones, homes, xiquets i xiquetes… tothom vol arreglar-se una mica ara que es més fàcil eixir al carrer. Al carrer Lope de Vega d’Alcoi podem trobar Aire Nuevo, una d’aquestes perruqueries. Com la majoria, han hagut de ampliar el seu horari per a poder donar servici a tota la demanda que ha anat acumulant-se durant aquest període de confinament.

Fa set anys, Sara Vergara va fer realitat un somni i va muntar un negoci que, a base de lluita i treball, s´ha consolidat. Amb una clientela fidel que sap valorar una feina ben feta, Sara i el seu equip han apostat per la formació i estar sempre a la última per a oferir el millor servici possible amb un assessorament sincer i professional. I eixa mateixa preocupació per les persones es trasllada a la gent que treballa amb ella. Equip es una paraula que surt molt a la conversació, i quan Sara parla de la seua perruqueria parla en plural.

Aire Nuevo és una família, un equip de professionals, amb Sara, Nuria i Paula.

Ara, en temps del Coronavirus, el primer és la seguretat. Tant dels clients i clientes com de les persones que treballen allí. Les mesures que han pres són molt estrictes, però la clientela està responent molt bé i entén que aquestes mesures són necessàries i pel bé i la salut de tots. Per anar, s’ha de demanar cita prèvia, perquè no n’hi ha zona d’espera comú. En arribar, et prenen la temperatura per comprovar que ningú tingui febre. Després t’has de rentar les mans amb gel i et desinfecten també la sola de les sabates.

Les jaquetes i les borses es claven dins de fundes de plàstic individuals d’un sol ús. A l’hora de tallar els cabells, cada client està separat dels altres per una distància prudencial i per una mampara. A més, quan acaben la feina amb algú, desinfecten les butaques, prestatges i materials.

Treballar en aquestes condicions, a més de la mascareta obligatòria, no és fàcil ni còmode. I econòmicament tampoc es gens fàcil. Per a començar, van estar varies setmanes tancats, sense cap ingrés, i només obrir van tindre despeses pels elements de seguretat com les mampares. I tampoc ajuda que no es poden atendre tants clients al mateix temps com abans. Tot açò planteja un futur complicat, però un futur que les dones d’Aire Nuevo encaren amb un somriure, ganes de treballar i il·lusió per continuar endavant.

Font: Diana Sanus./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *