foradia subscriutegrat

Ximo Puig vol posar en marxa un pacte per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat ha convocat una reunió territorial en la qual han assistit alcaldes i alcaldesses de les ciutats més importants de la Comunitat i els presidents de les Diputacions

Aquesta setmana ha tingut lloc la primera reunió presencial del president de la Generalitat, Ximo Puig, després de 70 dies d’Estat d’Alarma. Ha sigut una trobada entre els alcaldes i alcaldesses de les localitats més importants del nostre territori, els presidents de les tres Diputacions o altres representants d’institucions valencianes.

En aquest encontre Puig ha remarcat la voluntat de treballar conjuntament en la reconstrucció de la nostra autonomia, i ha explicat que van a fer-se 12 taules per a dissenyar accions a curt, mitjà i llarg termini. El president ha argumentat que ara s’inicia un procés de diàleg per a pactar aquestes actuacions des de l’Administració local per afavorir el “nou renaixement” de la Comunitat Valenciana.

Una altra de les coses que ha destacat Ximo Puig, ha sigut el clima de diàleg i l’acord entre tots els assistents a la reunió, i ha agraït el treball que han estat realitzant durant l’Estat d’Alarma: “Els alcaldes i alcaldesses han fet un treball enorme en favor de la ciutadania i ara hem de continuar junts treballant per a la recuperació“.

Pel que fa a les 12 taules, la màxima autoritat de la Comunitat Valenciana, ha explicat que “Es tracta de donar resposta immediata, però també de pensar en les debilitats que tenim com a comunitat per a poder superar aquesta etapa“. Aquestes taules es desenvoluparan treballant amb les diputacions i els ajuntaments i comprendran les àrees següents: serveis socials; salut pública; promoció econòmica; mobilitat i territori; agricultura i medi ambient; habitatge; participació i cooperació; educació, cultura i esport; finançament i fons europeus; innovació i digitalització; turisme, i despoblament.

Aquestes reunions s’iniciaran el dia 4 de juny i conclouran el dia 22 d’aquest mes, i ací es procedirà a l’elaboració i discussió de les propostes. Més tard, entre el 29 de juny i el 10 de juliol, es realitzaran noves trobades dels assistents a les taules de treball i s’elaboraran les conclusions. A finals de Juliol seran abordades per una reunió de la taula institucional.

El president de la Generalitat, que ha remarcat la “voluntat de cooperació” de totes les institucions locals, ha instat tots els consistoris i ciutats a sumar-se als treballs, perquè, segons la seua opinió, tots “són igual d’importants” i han de participar en l’objectiu comú de “recuperar la Comunitat Valenciana“.

A la reunió han assistit el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón; el president de la Diputació de Castelló, José Martí; el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro; l’alcalde de València, Joan Ribó; l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala; l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; l’alcalde d’Elx, Carlos González; el president del Fòrum de Municipis de l’Interior i alcalde de Montanejos, Miguel Sandalinas, i el president de la Comissió de Mancomunitats de l’FVMP i president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez. També han participat en la trobada el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix; el director general d’Administració Local, Toni Such, i el director d’Investigació de l’IVIE, Francisco Pérez.

Toni Gaspar, president de la Diputació de València, ha assegurat que aquesta trobada celebrada en el Palau de la Generalitat que el municipalisme: “té molt a dir en el procés de recuperació dels efectes causats per la pandèmia, que ha evidenciat que teníem deures per fer i també que des de la unitat i el treball en equip podem afrontar-los per a gaudir d’una societat millor“.

A més a més, també ha agraït al president Puig el seu “gest amb els alcaldes i alcaldesses que han estat al peu del canó des del primer moment fent front a la crisi del coronavirus sense manual d’instruccions“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *