foradia subscriutegrat

Un milió d’euros per a millorar l’antic edifici de Cervantes

Aquest projecte estarà finançat per la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i pels Fons Feder de la Unió Europea

Un milió d’euros és la quantitat que es va a invertir per a acabar la rehabilitació del Centre de Cervantes Joves al carrer Els Alçamora. En aquest edifici antigament estaven situades les antigues escoles de Cervantes.

Aquesta actuació està dins del projecte ‘Actuacions de Rehabilitació i eficiència energètica del Centre Cervantes Joves’ de l’Ajuntament d’Alcoi, i ha sigut un dels projectes seleccionats dins de les ‘Actuacions Urbanes 2020’ de la Vicepresidència Segon, Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. Es van presentar 450 sol·licituds dels quals s’han aprovat 70 projectes, entre els quals s’ha triat l’alcoià.

Per part de la Comunitat Valenciana, aquest projecte rebrà 500.000 euros, i el Fons Feder de la Unió Europea cofinançaran aquesta actuació amb els altres 500.000 euros.

Aquesta rehabilitació es realitzarà en dues parts entre els anys 2021 i 2022, i l’obra està dividida en quatre blocs. En el primer es millorarà l’eficiència energètica mitjançant la renovació de la fusteria exterior de les façanes de l’edifici. En el bloc 2, es realitzarà la transmitància tèrmica de les façanes, incorporant aïllant tèrmic i reduint el volum i l’altura dels corredors i les zones comunes de l’edifici.

Pel que fa al tercer bloc, es treballarà en el sistema de climatització i en la seua eficiència energètica, substituint l’actual caldera de gas per un sistema d’aerotèrmica. Per últim, en el quart bloc, es planteja el reforç estructural de part del forjat de la planta primera.

L’edifici Cervantes, que té dos plantes i va ser construït entre 1924 i 1925 per Vicent Pascual i Pastor, actualment acull a la Regidoria de Joventut, l’Espai Jove, el Club Jove, l’Escola Municipal de Teatre, la seua del CLIA, l’Aula Pi i els tallers d’ocupació.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *