foradia subscriutegrat

Es reequipa la zona municipal d’escalada del Barranquet de Ferri

El treball l’estan realitzant experts del Centre Excursionista i el Club La Nau, mentre que l'Ajuntament sufraga l’equipament

El Club d’Esports de Muntanya i Escalada La Nau i el Centre Excursionista d’Alcoi han presentat un projecte de reequipació intensiva que el Centre d’Esports ha assumit i les millores ja estan en marxa.

Un escalador va patir un accident en la zona d’escalada municipal del Barranquet de Ferri, equipada a principis dels anys 90, fet que ha motiu el projecte d’intervenció. “Era prioritari economitzar en despeses per davant de la seguretat. Hui en dia, l’escalada s’ha normalitzat i prima la seguretat. Tant des del nostre club com des de La Nau, expliquem que és un esport molt segur, sempre que se seguisquen unes normes”, indiquen el president del Centre Excursionista d’Alcoi, Natxo Gómez, i el president de la Nau, Esteban Calatayud, els quals han agraït la bona predisposició del regidor d’Esports, Miguel Juan.

La regidoria d’Esports, durant les dues últimes legislatures, han fet inversions per al reequipament de les Reunions, part alta de les vies d’escalada, d’algunes vies que es trobaven molt desgastades, fent una actuació de seguretat important i que ara es completarà amb aquest projecte.

Sobre el terreny

La zona del Barranquet de Ferri inclou 80 vies d’escalada de nivell baix-mig, és un lloc perfecte per la iniciació a l’escalda, amb aquesta actuació s’adequaran 34 vies. Ho estan portant endavant escaladors experts en reequipació, ja que es tracta de llocs de difícil accés i ho han de fer persones especialitzades, que utilitzaran més de 190 tensors inoxidables, entre altres materials.

La inversió total del Centre d’Esports serà de 1.471,71 euros. En aquests moments ja s’han adequat 8 vies, incloent-hi en la que es va patir l’accident.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *