lasarga ajualcoipresuparticipa

Alcoi realitza accions per a millorar la vida de les persones majors

La ciutat està dins de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb les Persones Majors de l'Organització Mundial de la Salut

Durant el mes de juny s’han realitzat reunions grupals de treball formades per persones major d’Alcoi. L’objectiu d’aquesta activitat és fer un diagnòstic de la situació d’aquest col·lectiu a la ciutat.

Aquest projecte està fins de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb les Persones Majors de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que pretén la participació directa dels més majors i amb la seua ajuda estudien aspectes del dia a dia com el transport, l’habitatge, les zones verdes, el respecte o la inclusió social.

Alcoi va formar part d’aquesta Xarxa en maig de 2019, i ja compta amb més de 800 ciutats i col·lectivitats de tot el món. A la Comunitat Valenciana són 15 les ciutats adherides, 4 d’elles a la província d’Alacant.

L’Ajuntament d’Alcoi, mitjançant la regidoria de Gent Gran, està elaborant un diagnòstic en el qual s’identifiquen els aspectes que estan bé, els que necessiten millorar, i aquells que no són satisfactoris per a la vida dels nostres majors.

Segons ha informat l’Ajuntament, en el padró municipal consten més d’11.000 persones majors de 65 anys.

Gaudir d’un entorn agradable, net, amb espais verds, voreres adequades, o elements accessibles, són alguns dels aspectes claus de la vida de les persones majors. A més a més, també es valora el transport públic, l’habitatge (preu, accessibilitat i elements que permeten envellir en la llar), que les persones majors puguen participar en activitats culturals, esportives, educatives o d’oci, la situació laboral dels majors de 60 anys i el voluntariat o les noves tecnologies i mitjans per a comunicar amb ells i els programes socials, de salut i municipals que puguen haver-hi.

La primera part d’aquest diagnòstic està encara en fase de planificació del Projecte que ha marcat l’OMS, i finalitzarà amb un pla d’acció triennal que serà examinat, avaluat i aprovat per aquesta organització mundial.

Carol Ortiz, regidora de Persones Grans, ha explicat que: “els nostres majors es mereixen que els tinguem en compte, ells sempre estan quan se’ls necessita, així que ara ens toca tornar-los una miqueta d’eixe esforç, proporcionant-los un envelliment actiu, digne, acompanyat i respectuós. Però també, aprofitant la seua disponibilitat de temps, els seus coneixements la seua experiència per seguir millorant la nostra ciutat. Una ciutat amigable amb els nostres majors és, al cap i a la fi, una ciutat amigable per a totes i tots“.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *