foradia camaraalcoi

El Poble és… banyista i responsable

La pandèmia no pot amb les ganes de piscina, i ha quedat demostrat amb la primera setmana amb aquestes instal·lacions obertes, ja que han accedit 3.106 persones. En Les Muntanyes volem saber com és aquesta nova normalitat en primera persona

Segons ha informat l’Ajuntament, durant la primera setmana de la temporada de piscines a Alcoi, aquestes instal·lacions han rebut a 3.106 banyistes entre les tres piscines municipals que té la nostra ciutat.

En Les Muntanyes volem saber com s’han desenvolupat les primeres jornades de piscina amb aquesta nova normalitat, i és per això que hem anat fins a la Piscina Municipal José Trenzano Alós per a conéixer de primera mà l’opinió de banyistes i els treballadors d’aquestes instal·lacions, en una nova edició de ‘El Poble és…’.

Raquel Miró, taquillera de la Piscina Municipal: “S’ha de tindre un poc de sentit comú, i ens hem d’acostumar a partir d’ara”

La taquillera de la Piscina Municipal, José Trenzano Alós ens explica que s’ha notat que hi ha menys gent que l’any passat: “ve menys gent, i la gent té por, a més als xiquets els veus que alguns s’esglaien“.

És normal davant aquesta situació, però com ella mateixa ens ha contat: “tenim gel a l’entrada i a l’eixida, s’ha d’entrar i que eixir per la porta de la nostra dreta, en tot el recinte hi ha que portar la mascareta, però quan arribem al nostre lloc ens la podem llevar i durant el bany també, s’ha de mantenir la distància de seguretat dins i fora de la piscina i al bany i als vestuaris també s’ha d’accedir amb la mascareta“.

A més Raquel ens ha explicat que el personal de la piscina desinfecta les cadires que s’utilitzen i les instal·lacions tots els dies, però que sempre: “s’ha de tindre un poc de sentit comú, i ens hem d’acostumar a aquesta nova normalitat a partir d’ara“.

Anabel i Macu, usuàries de la piscina: “Hem vingut sense saber molt bé que anàvem a trobar, però està tot molt bé

Els usuaris són els majors afectats en aquesta nova normalitat a l’hora d’anar a la piscina, però Anabel i Macu, banyistes en aquesta piscina ens han confessat que tot està amb la màxima seguretat: “Ens han pres la temperatura abans d’entrar a la piscina i ens han explicat totes les normes que hem de seguir“. Respecte a l’aforament Anabel va assegurar que “hi ha molt poca gent, i és una pena, però s’està molt bé a la piscina“.

Per la seua part, Macu ens ha contat que era el primer dia que visitaven les instal·lacions des de que van obrir les portes i ha afegit que: “Hem vingut sense saber molt bé que anàvem a trobar, però està tot molt bé“.

Mateo Climent, socorrista: “Cal evitar que la gent que ve en grups estiga prop amb altres grups, ja que s’ha de guardar la distància de seguretat

Els socorristes són els encarregats de controlar que no hi haja incidents en la piscina, però enguany a més s’ha sumat a la seua responsabilitat la tasca de controlar que es complisquen totes les mesures marcades per a prevenir a la Covid-19. Segons ens ha explicat Mateo Climent, un dels socorristes de la Piscina José Trenzano Alós: “Cal evitar que la gent que ve en grups estiga prop amb altres grups, ja que s’ha de guardar la distància de seguretat“.

Aquest socorrista a més, ha assenyalat que la majoria de gent sí que intenta guardar la distància de seguretat dins de la piscina. “Hi ha xiquets i xiquetes d’uns 14 anys volen jugar més i a vegades s’ha de cridar-los l’atenció, però és normal, estan en edat de jugar, però hi ha unes normes i es tenen que complir i normalment quan els crides l’atenció ja no ho tornen a fer, estan sent responsables“.

Font: Belén Rivas./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *