foradia cdturisme

Multes de 1.500 euros per abocar residus de construcció en llocs no autoritzats

La Junta de Govern local va aprovar aquestes sancions a dos propietaris de parcel·les i a més, s'ha enviat l'expedient a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

L’Ajuntament d’Alcoi ha posat dos multes per abocar residus de construcció en terrenys no autoritzats. Concretament, la Junta de Govern va aprovar aquestes sancions amb 1.500 euros de multa per a cadascun dels propietaris, ja que tenien a les seues parcel·les, situades a ‘El Clérigo’ i ‘Sant Benet Baix’, abocadors de residus de construcció i demolició, de tal forma que s’incomplia l’Ordenança d’Higiene Urbana.

Segons s’explica l’article 24 de la dita ordenança, no es poden abocar residus fora dels abocadors no autoritzats o dels contenidors per a cada tipus de residu. A més a més, en l’article 29 es prohibeix l’eliminació mitjançant la deposició dels residus en terrens que no hagen sigut autoritzats per l’administració competent, així com la descàrrega en depòsits o abocadors particulars de qualsevol classe de residus, diferents d’aquells que hagen sigut motiu d’autorització.

També, a l’article 65, es classifica com a infracció molt greu l’establiment o constitució d’un depòsit o abocador que no haja sigut autoritzat prèviament per l’Ajuntament o no s’ajuste a l’autorització concedida.

Des de la regidoria de Transició Ecològica també ha remés una còpia de l’expedient a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ja que són l’entitat competent en l’autorització, vigilància, inspecció o sanció de les activitats de producció i gestió de residus.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, ha explicat que un dels objectius del govern local és acabar amb els abocadors il·legals, però que: “la solució per fer-ho no és fer soroll a les xarxes, és treballar seguint les directrius legals i administratives corresponents. Molts abocadors els tenim localitzats i el que volem, tal com ha ocorregut en aquests casos, és poder agafar als camions en el mateix moment que fan l’abocament, per això treballem i seguirem treballant amb cautela“.

Respecte a l’expedient que s’ha enviat a la conselleria, Silvestre ha afegit que: “té competència en aquests casos, tant en vigilància, com en la inspecció o sanció per això els hem enviat els informes, ara esperarem que actuen“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *