foradia subscriutegrat

Alcoi cada vegada més conscienciada en el reciclatge

En 2019 la compensació econòmica per la recollida selectiva supera els 266.000 euros, i segons indiquen les dades dels últims anys, la tendència del reciclatge segueix en augment a la localitat

Cada vegada la gent està més conscienciada de la importància del reciclatge, i així ho demostren les dades que ha oferit l’Ajuntament d’Alcoi. En l’any passat la compensació econòmica per la recollida selectiva supera els 266.000 euros.

Segons l’Ajuntament, la tendència del reciclatge va en augment en totes les fraccions: paper-cartó, envasos i vidre, disminuint en la part de restes.

Les restes del contenidor gris, també beneficien al medi ambient, ja que aquests residus s’enterren en abocadors, es cremen o van a cimenteres. Les restes dels contenidors groc, verd i blau van a diferents plantes de reciclatge situades a Sant Vicent, Villena, Benidorm i Elda.

Com ja sabeu, durant aquest any, Alcoi ha començat a implantar el contenidor marró, que està dedicat a restes orgàniques que es reconvertiran en compost industrial, i per tant, col·laborarà en l’Economia Circular i el reciclatge de la matèria.

Una altra campanya que s’està duent a terme des de la regidoria de Transició Ecològica és la de ‘Desplastifica’t’, que la realitzen aquelles escoles associades a la Unesco i que té com a objectiu reduir el consum de plàstics. També s’han incrementat els contenidors d’oli i ja hi ha per tot Alcoi un total de 30.

En el cas de les restes voluminoses, ara es recullen porta a porta de manera gratuïta telefonant al 900 101 843. Aquest servei es va implantar en l’any 2018, i durant el 2019 i principis del 2020 es va veure molt incrementat, reduint-se durant el confinament.

L’Ajuntament va arreplegar dades dels contenidors durant el 2019, i segons informen des del consistori, van ser més positives que en anys anteriors. Açò significa que es van rebre més ingressos en aquest apartat, ja que l’Ajuntament rep diners per tot el que s’arreplega excepte el contenidor gris.

En el cas dels envasos, la compensació per tona que s’ha aconseguit és de 186.529 euros, i en envasos en compensació per transport 14.645 euros. En el cartó porta a porta la recaptació ha sigut de 5.808 euros, cartó càrrega contenidor lateral de 27.920 euros, paper cartó venda per tona de 9.200 euros, i pel vidre s’ha rebut una compensació de 22.749 euros. Aquestes dades sumarien un total de 266.855 euros.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, ha destacat l’esforç de totes i tots per cuidar el planeta: “la necessitat de reduir, reciclar i reutilitzar és un dels grans reptes al que ens enfrontem les ciutats. La conscienciació cada vegada és major, sobretot, en les noves generacions però hem de seguir posant tots els nostres recursos per a facilitat la recollida selectiva. També utilitzar productes respectuosos amb el medi ambient i reutilitzant al màxim. D’aquesta manera apostem per una ciutat i un planeta amb futur“.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *