foradia subscriutegrat

Alcoi lluita per uns carrers nets de burilles

Des de la regidoria de Transició Ecològica s'ha portat a terme una campanya per a conscienciar a la població fumadora sobre els problemes de tirar les puntetes de cigarrets on no toca

La regidoria de Transició Ecològica ha portat a terme una nova campanya, que com el regidor d’aquesta àrea, Jordi Silvestre ha explicat, “vol educar ambientalment a la ciutadania”. Com ja es va fer amb altres campanyes perquè la gent arreplegue els excrements dels gossos, tirar les mascaretes i guants on toca, o per a utilitzar correctament les papereres i contenidors, ara és el moment de les burilles.

Silvestre ha comentat que: “Encara que siga una obvietat, no s’han de tirar a terra, s’han de tirar a la brossa, als cendrers, o si no es pot, inclús guardar-se-les per a després tirar-les”. I és que aquests residus són molt contaminants i tarden 10 anys a degradar-se.

“La ciutadania ja coneix que el tabac provoca greus problemes de salut, però també provoquen greus problemes sobre el medi ambient”, ha continuat argumentant el regidor, que ha donat algunes dades sobre els efectes d’aquests residus al medi ambient, com per exemple que aquestes restes “són capaços de contaminar 10 mil litres d’aigua al seu pas”, i que són “el principal contaminant de platges i oceans”.

“Busquem canviar els hàbits de la gent fumadora, i que un gest com llançar la punteta dels cigarrets, es pense abans de llançar-ho a terra. M’agradaria que aquestes puntetes foren menys presents, per això aquesta campanya”, ha finalitzat Jordi Silvestre.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *