lasarga ajualcoipresuparticipa

220 places a les escoles d’estiu de Xàtiva i entre un 60 i 85% d’ocupació

Les activitats es desenvolupen amb mesures de seguretat com control d'accés, desinfecció continua de les instal·lacions, entrada i eixida escalonada i torns d'us per als espais comuns

Enguany l’escola d’estiu municipal de Xàtiva es realitza de forma unificada a conseqüència de la situació que ha provocat aquesta crisi sanitària. Les activitats estan duent-se a terme als col·legis públics Gozalbes Vera i Martínez Bellver i al poliesportiu municipal Les Pereres.

L’alcalde de la localitat, Roger Cerdà, ha visitat les instal·lacions i ha valorat la responsabilitat dels pares, mares, i monitors a l’hora d’aplicar les mesures de seguretat, “cal extremar les precaucions. Estem veient com alguns rebrots estan produint-se com a conseqüència de reunions familiars, per la qual cosa hem de ser molt responsables amb el nostre comportament“.

Enguany l’oferta de places ve condicionada per la disminució de la ràtio d’alumnes per monitor estipulada per la Generalitat, que ha passat a ser la meitat respecte a l’any passat. En 2019, hi havia un monitor per a 20 alumnes, i enguany és un monitor per a 10 alumnes. En aquest estiu del 2020, l’escola d’estiu municipal de Xàtiva ofereix un total de 220 places repartides en tres instal·lacions.

A més l’índex d’ocupació de l’escola oscil·la entre el 85% aproximadament que registren els col·legis públics i el 60% d’ocupació que presenta el poliesportiu Les Pereres.

En el col·legi Gozalbes vera acull als alumnes de 3 a 5 anys, mentre que les xiquetes i els xiquets de 6 a 8 van al Martínez Bellver. L’alumnat entre 9 i 14 anys realitzen l’escola d’estiu al poliesportiu Les Pereres.

En les tres instal·lacions segueixen les mateixes mesures de seguretat i prevenció. En el cas dels centres escolars, els alumnes fan una entrada i eixida escalonada per grups d’edat, amb freqüència de 10 minuts. A l’arribada al centre hi ha una presa de temperatura a cada participant. Els pares i mares no poden accedir a l’interior dels centres per a acompanyar als seus fills, i sempre és obligatori l’ús de mascareta, que l’Ajuntament ha facilitat als participants.

Per tal d’evitar les aglomeracions, l’alumnat està agrupat en grups de 10 que es reparteixen en les aules habilitades i cada Grup té un horari diferent per al pati. Els recintes estan senyalitzats amb indicacions per a les distàncies de seguretat i recorreguts de circulació.

El preu de l’escola d’estiu s’ha mantingut com el de l’any passat i s’han donat ajudes per a facilitar l’accés a famílies amb pocs recursos.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *