foradia pressupostparticipatiualcoi

Agullent suspén les Festes del Miracle del 2020

Un dels actes més importants d'aquestes festes és la Nit de les Fogueretes, una romeria nocturna que compta amb més de quatre-cents anys de tradició

Agullent arriba a un consens per a anul·lar les Festes del Miracle d’aquest 2020, que es havien de celebrar entre el 4 i el 6 de setembre. Aquestes festes compten amb una de les romeries nocturnes més antigues de la Comunitat Valenciana, amb quatre-cents anys d’història, la Nit de les Fogueretes.

L’alcalde d’Agullent, Pau Muñoz, la regidora de Festes, Marisol Fernández, un dels representants dels festers del Crist, Ximo Herrero, una representant del Grup de Dansa i Cultura d’Agullent, Mª Jesús Belda, i el rector de la parròquia, Enrique Baviera, han decidit per unanimitat que aquest any era millor anul·lar les festes. “Tots vam coincidir que és impossible mantenir les distàncies de seguretat i que l’aglomeració de gent en actes com la Nit de les Fogueretes, la Dansà o la processó és incompatible amb la situació sanitària que estem vivint“, ha explicat l’alcalde d’Agullent.

L’Ajuntament va realitzar consultes a la conselleria de Sanitat, i ells van desaconsellar totalment la celebració d’aquestes festes per la impossibilitat de garantir el distanciament social. “Tots els presents a la reunió vam coincidir que lamentablement, enguany no era viable fer la festa, i que per tant calia anul·lar els actes lúdics i religiosos“.

A més, en aquesta reunió també es va decidir que els Festers i Festeres del Crist 2020, la quinta nascuda a l’any 75, es passaran a ser l’any que ve.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *