foradia subscriutegrat

Albaida decideix per unanimitat suspendre les festes de Moros i Cristians

A més a més, el Consell Sectorial també ha decidit per unanimitat suspendre les festes Patronals d'Albaida per culpa de la pandèmia

La setmana passada es va celebrar a Albaida el Consell Sectorial de Cultura i Festes al Saló de Plens de l’Ajuntament de la localitat per tal de debatre la suspensió de les festes Patronals i de Moros i Cristians, per la situació que ha generat la pandèmia de la Covid-19.

Finalment, el teixit cultural i festes d’Albaida va decidir per unanimitat que aquestes dos festivitats enguany no se celebren i la decisió serà traslladada al Plenari Municipal per a la seua ratificació.

Encara que aquestes agrupacions van decidir en la necessitat de suspendre les Festes, però aquesta mesura no perjudicarà, en principi, als actes que es puguen realitzar seguint la normativa pertinent de seguretat i salut pública.

Josep Albert, alcalde d’Albaida, ha comentat la possibilitat de realitzar algun tipus d’acte “simbòlic o esdeveniment cultural com el concurs de composició de música festera o inclús el Castell del 7 d’octubre si les condicions són propícies i podem garantir la seguretat de les persones assistents i participants“.

Respecte als actes religiosos de les Festes Patronals, serà la Parròquia d’Albaida qui prenga la decisió de què es podrà realitzar dins de la normativa vigent.

A més, en l’ordre del dia d’aquesta reunió es va parlar de què les festes Patronals d’Albaida han estat inscrites en inventaris sectorials de Béns Immaterials, la qual cosa comporta que obtinguen el permís per a poder disparar focs i artefactes pirotècnics. Aquest pas es imprescindible, donada la proximitat del nucli urbà del riu, i facilita l’obtenció dels permisos corresponents per al Castell de la nit del 7 d’octubre.

El Consell Sectorial de Cultura i Festes té per finalitat promoure i fomentar la cultura i les festes d’Albaida al mateix temps que vetla per la tradició i arrels de la festa albaidina, i del que formen part tots els col·lectius, associacions i entitats que de manera directa o indirecta estan vinculades a la ciutat. És per això que porta reunint-se de manera oficial des de 2016 amb veu i vot dels diferents actors integrants i es converteix per tant en un estament de participació ciutadana i es fan propostes de futur.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *