foradia ivace

200.000 euros en ajudes per a fomentar l’ocupació en Alcoi

Aquests diners els donarà l'Ajuntament a través de diferents ajudes a les empreses de la ciutat que contracten a persones desocupades des de l'1 de setembre al 30 de novembre d'enguany

L’Ajuntament d’Alcoi destinarà 200.000 euros per a fomentar l’ocupació en les empreses de la localitat. Ho farà gràcies a ajudes a aquelles empreses que contracten a persones desocupades des de l’1 de setembre fins al 30 de novembre del 2020. Així ho va anunciar l’alcalde, Toni Francés durant la celebració del Ple del Consell Econòmic i Social, màxim òrgan de participació local en matèria laboral on les ajudes van consensuades comptant amb diferents aportacions.

Aquestes ajudes són de diferents modalitats, és a dir, tant en noves contractacions, en contractacions que passen de temporals a indefinides com en treballadors afectats per l’ERTO en una ambiciosa convocatòria per a impulsar l’ocupació en la ciutat per als pròxims mesos davant la incertesa provocada per la pandèmia.

Les ajudes municipals seran de 1.000 euros per als contractes de 6 mesos a jornada completa i de 1.500 euros quan el treballador siga major de 55 anys, menor de 30, dona, aturat de llarga durada. La quantia ascendeix a 3.000 euros si el contracte en compte de 6 mesos és indefinit i de 4.000 si la persona indefinida és dona.

També es donarà una compensació si es converteix d’un contracte temporal en indefinit. L’ajuda serà de 1.500 euros o de 2.000 si el contracte és per a una treballadora.

L’Ajuntament també vol ajudar als autònoms i micropimes perquè puguen mantenir els seus llocs de treball que s’han vist afectat pels ERTOS, i és per això que donarà 1.500 euros sempre que es mantinguen els treballadors afectats per ERTO durant 12 mesos una vegada ha finalitzat.

Francés ha destacat que: “El Consell Econòmic i Social d’Alcoi va aprovar ahir una partida de 200.000 euros per a ajudes específiques per a la creació de llocs de treball en Alcoi. Sabem de l’esforç que tots han realitzat als últims mesos, treballadors i empresaris i de la incertesa que provoca la pandèmia, per això, ara més que mai, l’Ajuntament ha de posar tots els seus recursos a l’abast de les persones. Setembre és un mes important perquè finalitzen molts ERTO pel que volem estar al costat de les empreses que fomenten l’ocupació i ajudar amb la col·laboració de tots els actors socials, en l’ocupació de les alcoianes i alcoians“.

A aquestes ajudes poden optar totes les empreses i entitats sense ànim de lucre que es troben al corrent de les seues obligacions fiscals i laborals i que disposen de centre de treball a Alcoi. A més, la persona contractada ha d’estar empadronada a Alcoi com a mínim des de principis del 2020, estar inscrit en Labora i no haver estat contractat per la mateixa empresa en els últims 6 mesos previs al contracte objecte de subvenció. Els contractes hauran de ser de 6 mesos o superiors i suposar un increment net de la plantilla. També podran ser subvencionats aquells contractes, amb jornada parcial que complisquen els requisits amb la respectiva minoració en la subvenció.

Està previst que aquestes ajudes es puguen sol·licitar a partir del mes de setembre.

Font: Redacció./


upvalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *