foradia subscriutegrat

Nou curs d’especialització en Sistemes de Fabricació Intel·ligent al Cotes Baixes

Durant aquest matí s'ha presentat aquest curs al sector empresarial de les comarques de l'interior d'Alacant. Aquests estudis són únics a la Comunitat Valenciana

L’IES Cotes Baixes d’Alcoi s’ha reunit hui amb representants del sector empresarial de les comarques de l’interior d’Alacant per a presentar el nou curs d’especialització, Expert en Sistemes de Fabricació Intel·ligent. Aquests estudis són similars a un màster universitari, però adaptat a la formació professional de grau superior.

Aquesta formació està disponible únicament a la Comunitat Valenciana i concretament en aquest centre alcoià.

Està orientat a alumnes que hagen finalitzat un cicle formatiu de grau superior, tenen com a objectiu facilitar al qui ho cursen totes les competències sobre les tecnologies avançades i indústria 4.0, que serveix per a millorar els processos productius i el rendiment de les empreses.

El curs s’impartirà en horari de matí i té un total de 500 hores lectives i 100 hores de pràctiques en empresa, perquè l’alumne puga aplicar aquests coneixements. La formació s’iniciarà el pròxim 28 d’octubre i finalitzarà el 31 de maig de 2021 i estarà composta per quatre mòduls d’especialització: Processos productius intel·ligents, Metrologia i instrumentació intel·ligent, Entorns connectats a xarxa i Internet de les coses, i Virtualització de màquines i processos productius.

El programa s’ha presentat en la Cambra de Comerç d’Alcoi a les diferents entitats empresarials que representen el teixit empresarial de les comarques de l’interior de la província d’Alacant.

Pablo de Gracia, president de la Cambra de Comerç ha celebrat que: “estem d’enhorabona. Tenim l’oportunitat d’esprémer al màxim totes les possibilitats que ens ofereix la incorporació de la tecnologia a la indústria 4.0 amb professionals formats específicament per a això“.

El director de IBIAE, Héctor Torrente, ha assenyalat “la importància per a les nostres comarques de tindre estudis que aborden un tema tan capdavanter i necessari com l’aplicació pràctica dels sistemes de fabricació intel·ligent per a la Indústria 4.0. L’alta ocupabilitat que ofereix aquest tipus de formació és la clau diferenciadora per la qual molts joves estan triant aquestes titulacions“.

Per la seua part, Fernando Sansaloni, director de l’IES Cotes Baixes ha explicat que: “s’invertirà en la creació d’una aula tecnològica. El professorat necessita bones instal·lacions amb l’equipament adequat per a impartir el contingut de la titulació i garantir un bon nivell d’aprenentatge“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *