foradia pressupostparticipatiualcoi

Podem mostra la seua procupació davant l’estat de parcs, jardins, vessants i zones forestals

Des de la formació morada demanen al govern municipal que s’actue amb la màxima celeritat possible per no permetre que aquests espais acaben en unes circumstancies encara pitjors de les que ara presenten

El regidor de Podem, Aarón F. Santamaría afirma que algunes zones «es troben en un estat prou deteriorat que mostra certa deixadesa i falta de més i millor manteniment”. I en aquest sentit, “s’han de redoblar els esforços per tindre una ciutat més neta i millor conservada. La ciutat que els alcoians i alcoianes mereixen». 

El grup municipal de Podem ha mostrat la seua preocupació pel deteriorat estat i per la falta de manteniment que presenten parcs, jardins, vessants i altres zones d’Alcoi.

Podem veu que tenim que aconseguir un Alcoi més cuidad, millor manteniment dels espais i una millor conservació, “és una sort poder disposar d’aquests espais per a que els nostres veïns i veïnes els puguen gaudir, però és igual d’important que aquests es troben en les condicions que correspon”.

Des de Podem han realitzat diferents propostes al llarg d’aquest any de legislatura per resoldre un problema que la ciutat està patint fa un temps.

Amb aquest objectiu, la formació morada va presentar una proposta per a la creació d’una brigada de neteja i manteniment forestal, amb la ferma intenció de que puga ampliar i consolidar la neteja dels nostres espais forestals, vessants i demés, a més de ajudar-nos a ser més efectius en la lluita contra els incendis forestals.

Al mateix temps, “altre dels acords que vam assolir amb el govern municipal per a l’aprovació dels pressupostos va ser destinar 220.000€ per a la contractació de persones en exclusió social per al manteniment de parcs i jardins“, recorda regidor Aarón F. Santamaría

En Podem saben que la brigada forestal municipal està en procés de selecció del personal i que també s’ha començat a treballar per fer possible la contractació d’aquestes persones per al manteniment dels parcs i jardins, “però ja fem tard“.

“Una ciutat com la nostra, no deu ni pot permetre tindre els seus espais amb la falta de manteniment que presenten, ni tampoc permetre que continuen deteriorant-se amb el que això pot suposar”, afegeix Santamaria. I demanen al govern municipal que es prenga de forma seriosa la recuperació i reacondicionament dels nostres parcs i jardins, i d’aquelles zones forestals, vessants, etc. que presenten falta de manteniment i neteja amb el risc que suposa a l’estiu d’incendis forestals.

Cal insistir, que des de la formació morada valoren “positivament la disposició del govern a portar endavant les nostres propostes i entenem que aquest ha sigut un any complicat amb l’emergència sanitària, que ha retardat i paralitzat tot una mica, però és l’hora d’accelerar i de portar endavant les mesures perquè ja fem tard i aquest no és un problema nou a la nostra ciutat, encara que si s’haja anat agreujant precisament per no fer-li front».

Finalment, a més d’exigir a les institucions i als governs que redoblen esforços i dediquen més recursos al manteniment i a la neteja de la nostra ciutat, des de Podem reflexionen: “entenem també que poder gaudir d’una ciutat neta i en unes millors condicions és una tasca compartida i col·lectiva que hem de compartir institucions i ciutadania i que depèn de la responsabilitat i implicació de tots i totes nosaltres. Tot serà molt més fàcil si tots assumim la nostra part de responsabilitat i evitem també certes conductes i actituds“.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *