foradia aproop

794 peces formaran part del Museu de Camilo Sesto d’Alcoi

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, juntament amb el regidor de Cultura, Raül Llopis, han anunciat en roda de premsa que ja s'ha arribat a l'acord entre l'albacea i el fill de l'artista alcoià perquè aquests objectes estiguen en el futur museu dedicat al cantant

Segons han informat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i el regidor de Cultura, Raül Llopis, ja s’ha arribat a un acord entre l’albacea i el fill de Camilo Sesto, perquè els seus objectes personals i professionals formen part del museu dedicat a la seua figura.

En aquest acord s’ha fet un inventari amb tot el legat de l’artista, i les dos parts ja disposen d’aquest document. També des d’un principi, es va arribar a un acord per a poder visitar la casa de Camilo Sesto a Madrid i poder veure els objectes.

Primerament, al mes de novembre es van traslladar els reconeixements de l’artista al llarg de la seua trajectòria, i ja més tard, en febrer, es van poder arreplegar aquells més personals.

Des del mes de gener fins ara, s’ha estat treballant en aquest document que recull, ben catalogades, les 794 peces que formaran part del Museu Camilo Sesto d’Alcoi, per a formalitzar aquest acord.

Entre aquestes peces podrem veure tots els premis i distincions honorífiques que va guanyar l’artista, objectes professionals com a instruments o vestimenta, així com objectes més personals com la seua col·lecció de vinils o quadres realitzats pel mateix Camilo.

L’Ajuntament ha volgut agrair al fill de l’artista, Camilo Blanes Ornelas, per la seua col·laboració per a conservar i difondre el legat del cantant alcoià.

Aquest museu ja és quasi una realitat, i era desig de l’artista que el seu legat i la seua obra estiguera en la ciutat que el va veure nàixer. Com ha explicat Toni Francés, es farà “el museu que Camilo mereix”.

A més a més, també han anunciat la possibilitat que en algun futur aquest inventari puga augmentar i arriben nous objectes de valor i interés per a estar dins d’aquesta col·lecció de records de l’alcoià més internacional.

Ara mateix, la situació d’aquest museu està més paralitzada del que devia estar, ja que, per culpa de la pandèmia, encara no s’ha pogut encarregar la redacció del projecte per al museu, però s’espera que estiga preparat abans que finalitze l’any. Una vegada estiga el projecte i se sàpiga amb seguretat les dimensions que fan falta per a custodiar tot aquest material, es decidirà quin serà el lloc adequat per a preservar la figura de Camilo Sesto.

El projecte té una partida inicial de 50.000 euros d’inversió, però l’alcalde d’Alcoi ha argumentat que aquest projecte revertirà en la nostra ciutat, ja que molts fans de tot el món visitaran aquest museu, com ja s’està fent amb les rutes guiades sobre la seua vida a Alcoi.

També s’ha anunciat que el desig de Camilo Blanes Ornelas, és construir un mausoleu per a poder col·locar les cendres del seu pare i així que els seus fans puguen visitar-ho. Encara que aquest projecte és competència del seu fill, l’Ajuntament ha afirmat que col·laborarà en fer aquest projecte una realitat.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *