foradia subscriutegrat

Gandia posa en marxa la campanya ‘No vas sola’

Aquesta iniciativa voluntària, que naix gràcies a l'Associació Rosa dels Vents, pretén acompanyar a les dones que són víctimes de la violència de gènere

L’Ajuntament de Gandia, mitjançant la regidoria d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, i amb col·laboració de l’Associació Rosa dels Vents, han posat en marxa la campanya ‘No vas sola’.

Es tracta d’una iniciativa en la qual voluntàries d’aquesta associació acompanyaran a dones que pateixen violència de gènere en els processos burocràtics, judicials, acompanyament en assistència sanitària o inclús per a gaudir de moments lúdics. L’objectiu d’aquesta acció és donar suport a aquestes dones, i que millor forma que amb altres víctimes que han superat aquesta situació.

Segons ha assenyalat la regidora d’Igualtat, Juana Navarro: “Quan les víctimes fan el pas a denunciar o quan són conscients de la violència de gènere que han patit o estan patint i busquen ajuda, en moltes ocasions se senten soles en aquest dur procés. Moltes d’elles no compten amb suport familiar o social i el fet d’anar soles a les instal·lacions de l’ajuntament, al jutjat, al metge… pot suposar un dur tràngol o fins i tot tirar la tovallola en aquesta lluita“.

Per la seua part, la presidenta de l’Associació, Rosa María Fernández, ha destacat que: “El principal objectiu sens dubte és millorar l’autoestima, transmetre a les dones que prendran les regnes de les seues vides, que han d’apoderar-se i que mai més se sentiran soles, perquè moltes altres dones han aconseguit eixir d’aquesta situació i juntes podrem eixir del cercle de la violència de gènere“.

Per a poder unir-se a aquesta iniciativa s’ha de telefonar al número de l’àrea d’Igualtat, 96 295 95 28, o en l’Associació Rosa dels Vents.

Les professionals informaran aquelles persones que estiguen interessades a acompanyar com en ser acompanyades. Actualment, aquesta iniciativa ja compta amb 10 voluntàries.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *