foradia cdturisme

Xarxa d’Ecoescoles de Gandia, un projecte pioner al territori valencià

• Són ja 13 els programes d’educació ambiental desenvolupats als centres educatius de Gandia • El Consellerer d’Educació de la Generalitat, Vicent Marzà, ha mostrat el seu interés per aquesta iniciativa pionera

Presentada la primera Xarxa d’Ecoescoles de Gandia, a través de la qual es vol unificar les forces i compartir relacionades amb l’educació i els valors de la natura i el territori.

Són ja 13 els programes d’educació ambiental desenvolupats als centres educatius de Gandia, a través dels departaments de Gestió Responsable del Territori i el de Polítiques Educatives, amb col·laboracions d’altres departaments municipals com Cultura, Mobilitat o Serveis Bàsics a la Ciutadania. “Pràcticament tots els programes de la Xarxa ja estan en marxa, però volem visibilitzar el compromís dels centres i organitzar-nos millor”, ha argumentat el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas.

Segons el nombre de programes que assumeixen les escoles, s’atorgarà un color, donant visibilitat al compromís del centre amb la natura i la sostenibilitat: bronze (d’1 a 4), argent (de 5 a 9) i or (de 10 a 15). També rebran un placa d’Ecoescola que hauran de mostrar a l’entrada del centre per tal de fer palès el seu compromís amb els valors que això representa.

El Consellerer d’Educació de la Generalitat, Vicent Marzà, ha mostrat el seu interés per aquesta iniciativa pionera i s’ha compromés a estudiar la creació d’una Xarxa d’Ecoescoles Valencianes, que ja funciona a altres territoris com Andalusia o Catalunya.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *