foradia elgrat

L’IVACE donarà ajudes per la compra de cotxes elèctrics i híbrids endollables

Aquestes ajudes aniran des de 2.600 euros fins als 5.500, i es podran sol·licitar des del 6 d'agost fins al 31 de desembre d'aquest any als concessionaris adherits al programa

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, mitjançant l’IVACE Energia, ha anunciat que donaran ajudes econòmiques per a particulars, empreses o entitats que adquirisquen vehicles elèctrics purs o híbrids endollables.

Per als elèctrics purs aquestes ajudes arribaran fins als 5.500 euros, i per als híbrids endollables la subvenció serà de 2.600 euros.

Aquesta iniciativa està dins del programa Moves II del Ministeri de Transició Ecològica, i té com a objectiu incentivar la compra de vehicles que utilitzen energies alternatives, especialment els elèctrics, per a disminuir les emissions de gasos contaminants i millorar la qualitat de l’aire.

Júlia Company, directora general de l’IVACE, ha explicat que el sector del transport “és el de més consum energètic de la Comunitat Valenciana i pràcticament la totalitat d’aquest consum prové del petroli, per la qual cosa és fonamental dur a terme polítiques actives per fomentar un tipus de mobilitat més sostenible“.

Les ajudes compten amb un pressupost per al 2020 de 4,76 milions d’euros. IVACE Energia subvencionarà l’adquisició directa o per mitjà d’operacions de finançament per lísing financer o arrendament per rènting de vehicles nous d’energies alternatives.

La convocatòria per a poder sol·licitar aquestes subvencions començarà el dia 6 d’agost i finalitzarà el 31 de desembre, i es realitzaran a través dels concessionaris adherits al programa.

Per a poder accedir a elles, les persones, empreses i entitats interessades han de posar-se en contacte amb aquests concessionaris i els tramitaran telemàticament les ajudes.

El llistat de punts de venda adherits està publicat a la pàgina web del programa MOVES-Vehicles Comunitat Valenciana.

Poden beneficiar-se de les ajudes tant els particulars, com les entitats i les empreses de la Comunitat i la quantia de l’ajuda varia en funció del tipus de vehicle adquirit, de sol·licitant i de si hi ha desballestament del vehicle antic. Quant a la tipologia de vehicles, són subvencionables els turismes, autobusos, camions, furgonetes, motocicletes i quadricicles.

Així, per als turismes adquirits per particulars, autònoms i entitats les ajudes ascendeixen a 5.500 euros per a vehicles elèctrics purs i 2.600 euros per a híbrids endollables. En el cas de les pimes aquestes ajudes oscil·len entre 2.300 per híbrids endollables i 4.000 euros per als elèctrics purs.

Les ajudes per a l’adquisició de motocicletes elèctriques pures és de 750 euros tant per a pimes, particulars i entitats i de 700 euros per a les grans empreses. Per furgonetes i camions les ajudes van des de 4.000 a 15.000 euros.

Segons Company: “aquests tipus de vehicles encara tenen dificultats per imposar-se al mercat pel que fa als vehicles de tecnologies convencionals i cal incorporar ajudes que animen a l’adquisició d’aquest tipus de vehicles“, i ha destacat que: “el foment de la mobilitat urbana sostenible implica donar prioritat als modes de transport més nets i eficients i és indispensable impulsar la renovació del parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap a aquells que estan propulsats amb energies alternatives, en particular els vehicles elèctrics“.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *