foradia elgrat

Gandia impulsa una campanya de ciència ciutadana a l’entorn de la desembocadura del Serpis

Tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre, de 9 a 12 hores. El punt de trobada serà al costat de la posta de Creu Roja, en la platja dels Marenys de Rafalcaid

La regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada de la representant de la Plataforma Ciutadana per la Defensa del Riu Serpis, Virginia Garófano, ha presentat la campanya de ciència ciutadana per a la neteja de la desembocadura del Serpis, la platja dels Marenys de Rafalcaid i les dunes de la platja de Venècia, que la plataforma, en nom l’ONG SEO Birdlife, desenvoluparà el dissabte 5 d’octubre, de 9 a 12 hores.

Estem molt contents del treball de la plataforma i que duga a Gandia SEO Birdlife, una de les cinc ONG’s ambientalistes més importants del món. Són molt importants aquestes campanyes de conscienciació i potenciació de l’entorn marí, amenaçat per l’acció humana, fins i tot en xicotetes accions com llençar deixalles al riu o no fer una gestió responsable dels residus que generem“, ha destacat Izquierdo.

SEO Birdlife, en aliança amb Ecoembes, realitza al nostre territori una campanya específica per a entorns marins. “Serà un experiència divertida, que es pot fer en família, i amb la qual coneixerem més sobre l’entorn del Serpis, el seu estat ecològic i farem conscienciació ciutadana sobre tots els residus que produïm i llancem al medi natural sense pensar-ho“, ha explicat Garófano. També s’hi crea coneixement científic al voltant del tipus i la quantitat de residus que s’hi recullen. Els resultats formaran part d’un informe global.

L’activitat s’iniciarà a les 9 del matí, al costat de la posta de Creu Roja en la platja dels Marenys de Rafalcaid. És gratuïta i familiar, però cal inscripció prèvia per tal de planificar el material i l’assegurança, omplint el següent formulari: https://forms.gle/33DPfsP5vKLFPfvA6. Més informació: 91 434 09 10 / fgarcia@seo.org.

L’Ajuntament hi ha col·laborat amb la tramitació dels permisos davant la demarcació de Costes, proporcionant un camió per a la recollida de residus i llimonada ecològica per als assistents.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *