lasarga ajualcoipresuparticipa

Nova imatge corporativa de la Biblioteca Municipal Ricardo Senabre

La imatge, dissenyada per Gilberto Dobón, serà incorporada en l'edifici i a les publicacions que es realitzen en els canals de la Biblioteca. Aquestes mesures van ser presentades pel Partit Popular en el Ple Ordinari que es va celebrar el divendres 31 de juliol

La Biblioteca Municipal Ricardo Senabre ha presentat novetats, en concret en la seua imatge, ja que té una nova corportativa que ha dissenyat el tècnic del Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Gilberto Dobón.

La imatge es col·locarà en l’edifici i s’utilitzarà en les publicacions que es realitzen en els canals de la biblioteca.

Segons ha explicat Dobón, el logotip vol expressar que: “Senabre era sobre tot un savi. He utilitzat el nuc tibetà com a base, ja que és un símbol de la saviesa. Modificant-lo perquè es puga llegir un R i una S en color”.

A més, juntament amb el Campus de la Universitat d’Alacant, es duran a terme una sèrie d’activitats per a donar a conéixer la figura de Ricardo Senabre.

El Partit Popular va ser el que va presentar aquestes mesures en un prec en el Ple Ordinari que es va celebrar el divendres 31 de juliol.

Raül Llopis, regidor de Cultura, ha explicat que: “La Biblioteca Ricardo Senabre ja té una nova imatge i es veurà molt prompte al mateix edifici i a totes les publicacions que fem, a banda de l’aprovació al Ple era un tema que ja estàvem treballant“, a més ha afegit que: “en un temps en què es debat molt entre la gestió pública i privada, ací tenim un exemple més del que és la gestió pública, no tan sols per l’excel·lent servei que ofereix la Biblioteca Municipal Ricardo Senabre, sinó també pel treball d’un tècnic municipal com és Gilberto Dobón que ha dissenyat la imatge. Crec que l’ajuntament compta amb uns tècnics molt qualificats i que fan un grandíssim treball“.

Ricardo Senabre va ser, a títol pòstum la Medalla d’Or de la Ciutat d’Alcoi i el Llorer d’Or de la Universitat d’Alacant. Aquest alcoià va nàixer en 1937, però va haver de deixar la ciutat per motius polítics relacionats amb el seu pare. Va ser Llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de Salamanca i allí es va doctorar i va ser professor emèrit fins a la seua mort.

Catedràtic de la Universitat de Granada i fundador del Col·legi Universitari de Càceres, que més tard es convertiria en la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Extremadura, són alguns dels projectes a destacar en la seua carrera professional.

Ha sigut nomenat doctor Honoris Causa per diverses universitats espanyoles, estudiós de noms claus de la literatura espanyola (Ortega, Unamuno, Valle Inclán, Fray Luis de León, Machado, Juan Ramón Jiménez) és també autor de més de 250 treballs de recerca que van ser publicats en revistes especialitzades de països com Espanya, Alemanya, Estats Units, Holanda o França.

Una altra de les seues destacades facetes va ser la de crític literari, exercint tant en ABC com en el suplement ‘El Cultural’ d’El Mundo. Senabre també era membre permanent del jurat del Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *