foradia subscriutegrat

Alcoi subscriu un conveni amb MicroBank per a reactivar l’autoocupació i l’activitat emprenedora

Una línia de finançament d'1 milió d'euros per a potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat • A més s'obri una línia específica per a aquells emprenedors i microempreses que necessiten liquiditat per a superar els efectes de la crisi de la Covid19 • Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de fins a 25.000 euros.

Per a facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits, l’Ajuntament d’Alcoi i MicroBank han signat un conveni de col·laboració.

En base d’aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d’autònoms i projectes d’autoocupació amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu.

Convé ressaltar, que servirà per a potenciar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora, afavorint la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, persones amb discapacitat, amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat. 

Amb la signatura d’aquest acord, s’estableix una línia de finançament d’1 milió d’euros.

Malgrat el context de crisi sanitària, es posa a la disposició dels alcoians i alcoianes una nova línia de finançament destinat a autònoms i microempreses amb la finalitat d’atendre necessitats de circulant derivades de la Covid19. Aquesta línia compta amb el suport del Fons Europeu d’Inversions.

La regidor d’Hisenda, Vanessa Moltó, destaca l’oportunitat d’accedir a crèdit en moments especialment complicats: “El conveni signat amb Microbank permet que aquells emprenedors, que necessiten microcrèdits de fins a 25.000 euros puguen accedir a ells. Cal tindre en compte, que el conveni té major importància si cap en moments com els actuals, on els efectes econòmics de la Covid19 ha afectat especialment a autònoms i micropimes. Des de l’Ajuntament d’Alcoi, en l’Àgora, es tutoritza el pla d’empresa  d’aquests emprenedors i se’ls deriva quan l’informe  és favorable. Pensem que són microcrèdits per a persones que és difícil que puguen accedir a una altra mena de finançament i que no requereix d’avals o garanties sinó de la confiança en l’emprenedor i la viabilitat del projecte”. 

Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d’euros.

Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de fins a 25.000 euros. Els projectes han de tindre un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat per l’Ajuntament d’Alcoi.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment la confiança en la persona o l’equip que sol·licita el préstec i la viabilitat del projecte, podent accedir persones mancades de garanties i avals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *