foradia pressupostparticipatiualcoi

La platja Nord de Gandia, destinació segura enfront de la Covid-19

Aquest reconeixement el concedeix l'Institut per la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), del Ministeri de Turisme, i només s'ha donat aquest distintiu a cinc municipis de la Comunitat Valenciana: Sagunt, Canet, Cullera, Peníscola i Gandia

Des del dia 24 d’agost, la platja Nord de Gandia té un nou distintiu. Es tracta de la bandera que reconeix aquest espai com una destinació que garanteix la seguretat sanitària enfront de la Covid-19, ‘Safe Tourism’, la marca de referència de turisme segur que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, organisme que depén del Ministeri de Turisme.

Aquest segell garanteix la implantació del Sistema de Prevenció de Riscs per a la Salut enfront de la Covid-19, i s’ha concedit aquest reconeixement després d’haver superat una auditoria molt exigent i complexa, que ha controlat l’aforament, la distància social o les mesures higièniques.

La platja de Gandia té un aforament de més de 60.000 persones, compta amb el doble d’efectius de la Policia Local en l’arena, i té al voltant de 50 auxiliars que informen sobre aquesta malaltia.

Durant l’acte d’hissada d’aquest nou distintiu, va estar present l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, que va acudir acompanyada de la regidora de Sanitat, Liduvina Gil, el vicealcalde Josep Alandete, i els portaveus dels grups PP i C’s, Víctor Soler i Pascal Renolt. També van assistir els presidents de les juntes de districte de la Platja i del Grau, Ferran Martínez i Miguel Ángel Picornell, el Cap de la Policia Local, Marc Cuesta, el president de Creu Roja Gandia, Toni Martí, membres de les brigades de Policia local, neteja, hotels, agències de viatge, restaurants, càmpings i veïns d’aquesta zona.

Morant ha explicat que: “aquesta bandera certifica que complim tots els requisits de seguretat sanitària, circumstància que genera confiança entre els nostres residents i visitants. El distintiu, precisament, té com a objectiu generar confiança entre els clients i operadors turístics nacionals i internacionals, al mateix temps que es redueix el risc de contagi de turistes i treballadors del sector, gràcies a les mesures que adopten els prestadors de serveis turístics“. A més, també ha afegit que: “Hem aconseguit la bandera gràcies a l’esforç de tots els sectors i serveis que treballen cada dia a la nostra platja: Policia Local, Creu Roja, serveis de neteja i tècnics municipals, entre d’altres“.

Gandia és una de les cinc localitats de la Comunitat Valenciana que han aconseguit aquest reconeixement, les altres poblacions són: Sagunt, Canet, Cullera i Peníscola.

Des de l’Ajuntament de Gandia també volen destacar que també hi ha establiments privats que tenen un certificat similar que els ha donat el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins (SICTED) i que du com a nom: ‘Bones pràctiques avançades Covid-19’.

43 establiments van aconseguir aquest distintiu durant el mes de juliol i durant aquesta setmana 12 establiments passaran la revisió.

Per la seua part, la regidora de Sanitat, Liduvina Gil, ha volgut mostrar la seua satisfacció: “a pesar que hem viscut situacions difícils per culpa dels brots d’aquest estiu, Gandia ha continuat lluitant per eixir-se’n i aquest distintiu reconeix l’esforç i el treball ben fet“.

Sabíem que els indicadors d’ocupació no anaven a servir, sinó el de la seguretat per al nostre client, i aquest és el reconeixement d’un treball conjunt“, ha volgut afegir el president de l’Associació d’Hotels de la Safor, Vicente Frasquet.

Des de l’Ajuntament continuen treballant per a seguir oferint activitats amb les mesures de seguretat, i el sector turístic continua oferint un servei adient al context, perquè volen que la gent ‘Torne a brillar en Gandia’, com diu el mateix eslògan de la ciutat.

El govern local també vol recordar que s’ha de continuar donant certeses i complint de manera estricta les mesures de seguretat, com posar-se la mascareta o mantenir les distàncies de seguretat, ja que el virus continua estant present.

La bandera de ‘Safe Tourism’ se suma a la de ‘Lliure de fum’ de la platja de l’Auir, o altres distincions com la ‘Bandera Qualitur’, la ‘Bandera Blava’, que porta 34 anys rebent-la ininterrompudament, la ‘Norma ISO 14001 i 9001’, ‘Norma Q’ o la ‘Platja Cardioprotegida’.

És un orgull tindre la platja que tenim, sempre en les millors condicions, amb uns serveis immillorables i uns nivells de neteja i manteniment que la fan única. Gandia és un referent en qualitat, i també en seguretat“, ha conclòs l’alcaldessa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *