foradia subscriutegrat

El Teatro Serrano serà l’escenari de la final del V Festival Mostra’t Gandia

Els dies 22 i 23 d'abril a les 19:30h tindrà lloc la projecció dels curtmetratges semifinalistes, i ja el dissabte 24, a les 19h, se celebrarà la gala de premis

Juana Navarro, regidora de Diversitat i Polítiques Inclusives, i Nahuel González, regidor de Cultura, acompanyats pel president de l’Associació Policroma, Daniel Ardid, han presentat la fase final del V Festival Mostra’t Gandia, que és un referent a la ciutat i a la comarca. Aquesta final se celebrarà al Teatre Serrano, concretament els dies 22 i 23 d’abril, a les 19:30h, es projectaran una vintena de curtmetratges semifinalistes, i ja per al dissabte 24 d’abril, a les 19h, tindrà lloc la Gala de lliurament de premis. L’accés per assistir serà lliure, i s’hauran de complir totes les mesures de seguretat.

Segons ha comentat la regidora: “Des de l’àrea de Diversitat i Polítiques Inclusives donem suport a l’esdeveniment perquè fomenta la igualtat en la diversitat. És a dir, treballa per totes les minories i lliuta contra qualsevol discriminació que ens inclou a totes i a tots. Cal ser conscients que promoure els drets i llibertats de les persones és fonamental per a la nostra democràcia, per això l’Ajuntament dona suport i felicita l’Associació Policroma per seu esforç en erradicar la intolerància social. És molt important continuar treballant en les aules i en actes públics per a doner visibilitat normalitat i tolerància a aquesta realitat”.

El president de Policroma, ha agraït la implicació de les regidories d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, i de Cultura de l’Ajuntament i ha recordat que: “l’esperit del Festival Mostra’t Gandia és donar visibilitat a obres amb compromís social, realitats socials a través de curtmetratges, fotografies, il·lustracions, còmics i relats curts”.

Fa un parell de mesos es van exposar els treballs semifinalistes en totes les categories, excepte curtmetratge, en la Sala Carròs i Centelles del Palau Ducal. En total van ser 68 seleccionades entre 650 que es van presentar des de diferents punts de la Safor, d’Espanya, i inclús, d’altres països, i tots els treballs comparteixen com a temàtica la diversitat de caràcter global i de diferents injustícies i realitats.

En total, en les cinc categories que té el concurs, s’han rebut més de 800 obres.

Nahuel González, per la seua part, ha animat a la ciutadania a assistir, per a gaudir del gran nivell dels treballs, que en el cas dels curtmetratges, “tenen molta acceptació per part del públic”. A més, ha volgut aprofitar l’ocasió per “agrair a Policroma la iniciativa, que no només entitats, la denúncia de les injustícies socials a través de la cultura. Però també és una oportunitat a molts creadors i artistes nous de donar a conéixer els seus treballs”.

En la gala de lliurament es farà un homenatge a una entitat social que col·labora amb col·lectius vulnerables.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *