foradia cdturisme

Guanyar denuncia la inoperància del govern local davant la situació del Centre

Des de la formació han anunciat que al proper plenari es proposaran diferents mesures per a poder pal·liar la situació de degradació urbanística que pateix el centre d'Alcoi

El grup municipal Guanyar Alcoi denuncia la inoperància del govern local davant la situació de degradació que està vivint el centre històric de la nostra ciutat, i que segons han argumentat s’ha tornat a veure amb l’enfonsament d’una part dels edificis del carrer Sant Gregori el passat divendres 21 d’agost.

Segons informa la portaveu d’aquesta formació, Sandra Obiol, el seu partit tornarà a fer propostes per a millorar la situació d’Alcoi. “Volem que el govern de Toni Francés ens escolte amb respecte i sàpiga aprofitar les propostes que poden ajudar a la nostra ciutat a refer-se d’aquest greu problema urbanístic“.

En Guanyar volen tenir en compte que, segons les dades de la regidoria d’Urbanisme, dels 81 edificis que van ser inspeccionats després de la borrasca Glòria, el 64% van ser identificats per estar en situació de risc o gran risc. El 9% són edificis sense problemes estructurals, però es que, són solars, i per a la formació d’Obiol, “tenim un problema de gravetat al nostre centre històric que s’ha d’enfrontar amb urgència“.

Les propostes que presentarà Guanyar al plenari de setembre han estat consultades a professionals i veïns, però afirmen que estan obertes a qualsevol aportació dels tècnics de l’Ajuntament.

El paquet de mesures que presentaran és: La implementació d’ajudes a les persones propietàries perquè puguen escometre les reparacions d’urgència que necessita la consolidació dels edificis amb problemes, establir mecanismes d’acompanyament als veïns i veïnes a través dels departaments d’urbanisme i jurídic per a que es puga intervenir entre els diferents propietaris i fer les obres que els edificis requereixen, possibilita la reutilització dels edificis, especialment aquells amb interés patrimonial i incrementar la vigilància i la cura dels edificis deshabitats i dels solar per a evitar futurs problemes que faces més complicada la regeneració del nostre centre.

Sandra Obiol opina que: “Sabem, i així ens ho recorden constantment Toni Francés i els seus regidors, que l’Ajuntament té poques competències al respecte. Però també sabem que hi ha una cosa fonamental per a enfrontar els problemes i que no trobem mai a aquest govern i és la voluntat de resoldre definitivament aquests problemes“.

A més a més, la portaveu ha afegit que: “No es poden amagar més darrere del que fan o deixen de fer els propietaris, darrere de l’excusa que ells ja posen multes. Hi ha propietaris que els és impossible escometre les obres necessàries. Hi ha ciutadans que no som propietaris d’aquests edificis que necessitem un govern que ens atenga i ens cuide. I si el govern de Toni Francés no es troba capaç de fer-ho, doncs ja li oferim les nostres idees i propostes perquè millore aquesta ciutat i la vida de les persones que hi viuen. Simplement esperem que les escolten i que sàpiguen acceptar-les, no per nosaltres, sinó per Alcoi.”

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *