foradia subscriutegrat

Sergi Rodríguez únic candidat a cap de llista de Guanyar Alcoi per a les pròximes eleccions

Des de la plataforma municipalista comencen el seu procés de primàries per a les eleccions de 2023, i a més d'estar Sergi Rodríguez com únic candidat, la llista està formada per 7 dones i 7 homes

La plataforma municipalista Guanyar Alcoi ha conclòs la inscripció de candidatures a les primàries per a triar quins seran els candidats per a les pròximes eleccions que se celebraran en maig de 2023. En aquest procés sols s’ha presentat una llista formada per catorze persones, 7 dones i 7 homes.

Sergi Rodríguez, nom històric d’EUPV és l’encarregat d’encapçalar aquesta llista, en la qual l’acompanyen Angelina Ortiz, Beatriz Muntó, Daniel Méndez, Diego Fernández, Inma Belda, Jordi Santonja, Leonor Muñoz, Lluís Català, Magda Arques, Mari Carmen Paredes, Pablo González, Raúl Ortiz, i Sofia Hernández.

Pel que fa al cap de llista, des de Guanyar Alcoi indiquen que Rodríguez “és una persona compromesa amb les causes socials i culturals de la ciutat, amb dilatada experiència en l’activisme” i que “a pesar de la seua militància política extensa, mai ha sigut regidor de la ciutat, i açò demostra, una vegada més, el compromís de Guanyar Alcoi amb la no professionalització de la política i en la creença de què les idees han d’estar per damunt de les persones que les representen”.

La resta de membres d’aquesta llista són persones implicades en diverses causes socials, culturals o mediambientals, que estan preparades per a poder exercir com a regidors o regidores d’Alcoi.

Respecte a les votacions, les persones que s’han inscrit per a votar, hauran de votar primer al cap de llista, poden votar pel candidat, o fer-ho en blanc. Després es votarà el cos de la llista, és a dir, als tretze candidats i candidates, i perquè el vot siga vàlid, s’haurà d’elegir a déu d’elles per ordre de preferència, i segons aquest ordre, rebran una puntuació mitjançant el sistema de recompte Borda. Tot aquell que estiga interessat en votar podrà registrar-se a la web de Guanyar Alcoi abans del 14 de desembre, i les votacions es duran a terme de forma presencial i telemàtica entre els dies 14 i 18 de desembre en diferents punts de la ciutat, per a poder donar accés i opció de votar a totes les persones que ho desitgen i evitar la dependència única dels mitjans digitals. La votació presencial no necessitarà registre previ, i es podrà fer al despatx de la plataforma municipalista al consistori, el dimecres 14, el dijous 15 i el divendres 16, de 9 a 14h. El divendres 16, a les 18h fins a les 20h, al Club d’Amigues i Amics de la UNESCO, i el dissabte 17 de 10 a 13h, al local de l’Associació Veïnal de Batoi.

Mauro Colomina, actual regidor de Guanyar Alcoi, ha remarcat que: “Com a plataforma estem satisfets que hi haja catorze persones compromeses amb Alcoi i amb el bon funcionament de les seues institucions públiques. En temps de populismes antidemocràtics en Guanyar Alcoi apostem per la democràcia directa, perquè creiem en un Alcoi divers i volem que la nostra llista siga fruit d’eixa diversitat”. A més a més, Colomina ha animat a la ciutadania que no ho ha fet encara, a què es registre per a poder votar: “No volem que sols els nostres votants participen de les primàries, Guanyar Alcoi fem unes primàries obertes perquè volem que tota aquella gent que creu en la democràcia i creu en la participació ha de ser alguna cosa més que votar cada quatre anys, també participe i ens done la seua visió”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *