foradia subscriutegrat

Es duen a terme actuacions que formen part del Pla de Desamiantat

En juliol de 2019 el grup Guanyar Alcoi va presentar aquest pla en una moció, que es va aprovar, i per tant es va incloure una partida al pressupost municipal per a començar aquestes actuacions

L’Ajuntament d’Alcoi ha començat diferents actuacions dins del pla presentat pel grup municipal Guanyar Alcoi a juliol de 2019.

Es tracta del Pla de Desamiant, que en els pressupostos del 2020 va rebre una partida per a encetar aquests treballs. El pla contempla fer determinades actuacions en els edificis municipals i conéixer la situació dels mateixos respecte a l’amiant, i fer una campanya de conscienciació i tractament d’aquest material.

L’amiant és innocu mentre que no s’actue amb ell, però la seua manipulació és molt perillosa, ja que és un residu tòxic i, per tant, aquest treball sols el pot fer una empresa autoritzada.

Ja s’han fet tres actuacions a Alcoi, dos abocaments en la Piscina Municipal i en el carrer Tossal i una coberta d’ACIF.

Pròximament està previst que es retire la coberta de l’hort AEPA situat a Santa Rosa, i també d’un dipòsit en un solar municipal.

També, s’està elaborant un inventari de les instal·lacions municipals que contenen asbest, i per això estan transmetent la informació des de tots els departaments de l’Ajuntament.

A més, també s’estan recollint pressupostos per a poder retirar l’asbest d’aquestes instal·lacions.

Fins ara s’ha detectat asbest en les següents instal·lacions municipals: les instal·lacions de les brigades municipals i altres magatzems amb algun element o sostre amb asbest, alguna canonada de desguàs en el Poliesportiu Francisco Laporta, una coberta en el parc de vehicles del Viaducte, una coberta en ACIF, una coberta en l’hort AEPA de Santa Rosa, en les instal·lacions del Teatre Principal, i en el sostre de la fàbrica de Rodes.

En els dos últims casos, s’actuarà específicament en ells des dels diferents Departaments i dins dels projectes d’aquestes instal·lacions.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, ha declarat que: “volem insistir una vegada més en què està prohibit tirar l’amiant als abocadors i que està prohibida la manipulació. És important contactar amb les empreses autoritzades per a l’assessorament i la retirada d’aquest residu. Al mateix temps volem recordar que la sola presència de l’amiant en canonades, teulades i façanes és innòcua, tan sols és perillós la seua manipulació i el trencament d’aquest. Per qualsevol dubte poden contactar amb el nostre departament, els aclarirem i ajudarem en tot el que necessiten“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *