lasarga

200.000 euros per a intensificar la neteja dels col·legis públics de Gandia

Aquesta mesura permet augmentar la freqüència de neteja i desinfecció en aquells centres educatius on la competència en manteniment recau en l'Ajuntament. Per tal de dur a terme aquesta tasca s'han contractat a 16 persones més

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el regidor delegat de Serveis Bàsics a la Ciutadania i Qualitat Urbana, Miguel Ángel Picornell, i la regidora delegada de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, ha anunciat que s’invertiran 200.000 euros en intensificar la neteja dels centres educatius i de formació de la ciutat que són competència de l’Ajuntament.

El dia 7 de setembre comença el curs escolar, i el govern municipal ja té tot preparat per tal de garantir la màxima seguretat sanitària, per als estudiants com per al personal docent i no docent de cadascun d’aquests centres.

Diana Morant ha explicat que: “Des de l’Ajuntament hem realitzat tots els esforços possibles, hem sigut previsors, estem fent tot el que està al nostre abast i estem complint totes les recomanacions i indicacions per tal de combatre el virus, també, en l’àmbit educatiu, així que com que és clau la neteja per a evitar la propagació de la Covid-19, hem ampliat el pressupost municipal per a destinar més de 200.000 euros a intensificar la neteja dels 10 col·legis públics de Gandia, i també Escolapis, que és concertat, s’inclou en el llistat perquè té un conveni especial amb l’Ajuntament per la cessió de diversos espais, com ara la UNED o l’Escola Permanent d’Adults, per tant, serien 11 centres en total“.

L’alcaldessa també ha anunciat que s’intensificara la neteja també en altres centres públics: en les 7 escoletes, les 4 escoles de música, l’EPA, la UNED i la Universitat Popular.

Aquesta partida extraordinària permetrà augmentar la freqüència de neteja en tots els centres per tal d’evitar contagis i garantir la màxima seguretat sanitària. A més, també possibilita contractar 16 persones més per a poder realitzar aquestes tasques de neteja.

El Servei actual de neteja compta amb una plantilla de 80 persones de mitja per a un total de 115 edificis municipals.

Morant, també ha volgut anunciar que aquesta mesura finalitzarà quan s’acabe el virus, és a dir, aquests 200.000 euros són fins a finals d’any, però a partir de l’1 de gener, s’anirà dotant d’una partida pressupostària automàticament, fins que finalitze la pandèmia.

Carmen Fuster ha assenyalat que l’Ajuntament entén la preocupació dels pares i mares per aquesta tornada a les aules, però ha assegurat que: “els col·legis estan preparats. L’Ajuntament no ha parat de treballar de valent durant l’estiu perquè es complisquen totes les mesures enfront de la Covid-19, en contacte permanent amb els centres amb la finalitat d’evitar contagis, detenir el virus i garantir la salut de les persones, que per a nosaltres és el primer“.

Miguel Àngel Picornell, ha conclòs agraint la dedicació del funcionariat de Gandia, especialment als de Contractació i Economia i Hisenda, que “han sacrificat hores de les seues vacances per a modificar la contracta del Servei de neteja d’edificis públics i permetre l’ampliació pressupostària d’acord amb la legalitat“.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *