foradia subscriutegrat

Ximo Puig acudeix al tradicional Sopar d’Estiu del PSPV celebrat a Gandia

A més, també va estar present l'exalcaldessa de la localitat i actual ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, en aquest sopar en el qual van assistir unes set-centes persones

Gandia ha sigut l’escenari per a celebrar el tradicional Sopar d’Estiu del PSPV. Un acte al qual van assistir figures polítiques com el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la ministra de Ciència i Innovació, i a més, exalcaldessa de la localitat, Diana Morant, i l’actual alcalde, José Manuel Prieto, entre molts altres, com consellers i conselleres del govern valencià, o altres càrrecs del Consell, ja que aquest sopar va reunir a unes set-centes persones. El motiu d’aquest esdeveniment va ser l’inici de l’últim curs polític d’aquesta legislatura.

Per la seua part, Prieto va destacar que “gràcies als governs de la Generalitat i d’Espanya a Gandia hi ha actualment més de 90 milions d’euros d’inversions en marxa”. “Els socialistes sabem governar d’una manera calmada i moderada, i sabem que este no és un projecte solament de les nostres sigles. Ací caben tots els ciutadans i ciutadanes que se senten còmodes amb la nostra manera de fer les coses. Inclús, aquells que votaren el que votaren, pensen com pensen i facen com facen. Este és el projecte de la majoria i ací està la majoria de la societat. I, a Gandia, hem demostrat que eixa manera tranquil·la de governar dóna resultats”.

L’alcalde de la capital de la Safor a més, va apuntar que: “En un moment on alguns volen gresca, nosaltres demostrem que sabem governar amb tranquil·litat. De persona a persona, carrer a carrer i barri a barri, els Socialistes de Gandia estenem les polítiques que millor sabem fer. Però, sobretot, continuem preocupant-nos del més important, de les persones: dels seus drets, de la dignitat dels seus projectes de vida, la generació d’oportunitats, la creació de llocs de treball o la retenció del talent”.

José Manuel Prieto, durant la seua intervenció, també va posar de manifest que: “El nostre projecte comença de nou cada dia. Per això, hem de convéncer la ciutadania que el seu aval no és solament per a les moltes coses que ja hem fet, sinó per a les moltes coses que estan per fer. Perquè el millor sempre està per vindre. Així, eixa inèdita pàgina de la història que està per escriure cada dia, a la nostra ciutat, l’escrivim junts i entre tots”.

La ministra de Ciència i Innovació també va aprofitar l’ocasió, i va confessar “sentir-se emocionada” per estar a casa, i va recordar que els Socialistes de Gandia van celebrar a Foment l’acte de final de campanya de les eleccions municipals de 2019: “Ací, eixa nit com a alcaldessa em preguntava si la ciutadania estaria preparada i comprendria les decisions tan difícils que vam prendre durant la legislatura 2015-2019, quan vam governar una ciutat ‘quebrada’ econòmicament i emocionalment, fent una gestió responsable, decent i honesta, i una política de veritat que mirara a llarg termini amb un projecte de ciutat. I la ciutadania sí que estava preparada, ja que va votar majoritàriament als socialistes i vam revalidar l’alcaldia, perquè era el que necessitava Gandia”.

Morant va tindre també paraules per al president Puig, el qual “destaca sobre tots els lideratges de totes les comunitats autònomes. La via valenciana és una escola de bona política. D’esta manera, estic segura que la segona vegada que em vaig presentar a les eleccions, a Gandia em va votar gent que no és socialista. Perquè nosaltres governem per a tots”.

I referint-se més a la política que està fent el govern d’Espanya, Diana Morant va parlar sobre l’aprovació al Congrés dels Diputats de tres decrets llei i tres lleis, entre les quals està la de Ciència, que no va tindre cap vot en contra al Congrés i al Senat. “Açò, no ho haguera fet sense l’escola que per a mi ha sigut Gandia, i la via valenciana que representa el president Ximo Puig. Perquè els socialistes sabem dialogar i sumar, treballant cada dia allà on governem per a millorar la vida de la gent”.

Finalment, Ximo Puig va agafar la paraula, i va parlar sobre l’agenda valenciana contra la inflació i de la recuperació de la Comunitat Valenciana. “Hem demostrat que el projecte socialista és un projecte de majories que ha transformat la realitat valenciana i que durant estos set anys gestionem millor l’economia que la dreta. Mentre uns altres estan en la confrontació, nosaltres treballem des de l’acord i el diàleg social. Comencem el curs polític des d’una visió integradora de la Comunitat Valenciana i apostant per la cohesió de tota la societat valenciana per a fer front a la complexa situació que vivim”.

El president a més a més, ha comentat la seua aposta per “treballar de la mà dels ajuntaments per a fer front a la pujada de preus i aconseguir que la inflació no es convertisca en una malaltia que afecte les classes mitjanes i treballadores. Estem en una situació complexa, però hi ha diferents maneres d’abordar esta situació i els socialistes apostem per treballar perquè la inflació no signifique una fractura social”.

Puig va recordar algunes de les mesures que ha impulsat el govern valencià, com la rebaixa del 80% de les taxes de transport públic, la rebaixa del 25% de les taxes universitàries o els llibres gratuïts per a les famílies, i va enumerar cinc reptes per a aquest curs polític que comença: “millorar l’ocupació, impulsar un pla valencià contra la inflació, apostar per les energies renovables per a fer front a la crisi climàtica, i fer polítiques des de la cohesió social i territorial”.

El cap del consell, s’ha mostrat molt optimista i ha afirmat que: “El millor està per vindre i els socialistes treballarem per a aconseguir-ho”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *