foradia mediambient

Fernando Sansaloni: “Crec que els alumnes i els professors tenen més ganes de treballar presencialment”

El director de l'IES Cotes Baixes, ha estat parlant amb Les Muntanyes per a contar-nos com serà l'inici de curs i com s'estan organitzant en aquests dies previs a la tornada a les aules

És un any atípic per als estudiants i per al personal docent, ja que, després de 6 mesos tornen a xafar les aules. Però el treball als centres educatius ja ha començat, perquè han de preparar aquest inici de curs per a garantir més que mai la seguretat a causa de la pandèmia.

Per tal de saber com s’està realitzant aquesta preparació, des de Les Muntanyes hem volgut parlar amb el director de l’IES Cotes Baixes, Fernando Sansaloni, per a conéixer de primera mà aquest inici de curs.

Els dies previs estan sent una bogeria, perquè estem intentant informar a les famílies i als alumnes, però és molt complicat. Les coses van canviant cada dia, com per exemple els plans de contingència“, ha explicat Sansaloni sobre aquests dies previs, però amb ganes de començar el curs ha afegit que: “Tot anirà canviant i anirem fent faena. Ens dediquem a ensenyar, però enguany tenim aquesta tasca per a poder continuar fent el nostre treball“.

Pel que fa a l’organització, el director d’aquest centre educatiu ha explicat que s’han fet dos marcs horaris per tal d’evitar el trànsit per dins del centre. “Amb els dos trams horaris hi ha menys gent per a anar a la cantina o al pati“, ha afegit Fernando. En el cas de la Formació Professional, ens ha explicat que no hi ha cap problema, ja que els alumnes tenen les seues pròpies entrades i eixides i no es relacionen entre ells.

En les aules també es tenen que seguir unes noves normes, però en l’IES Cotes Baixes ja està tot preparat, segons ens ha explicat el seu director: “Tenim aules de 20, 24 i 35 alumnes, hem aconseguit el 100% de presencialitat en l’ESO i en Batxillerat“.

Segur que molts pares i mares tenen la preocupació de si aquesta situació de pandèmia i d’haver estat 6 mesos sense anar a les aules, afectarà en l’aprenentatge de l’alumnat, però, Sansaloni ha afirmat que: “A nivells de continguts no es notarà, és possible que en FP afecte més, ja que hi ha continguts més pràctics que no es van poder fer durant el curs passat. El que sí que s’ha perdut ha sigut la socialització, el vincle entre l’alumne i el professor per a poder connectar“.

Però, per aquest mateix motiu, el director del Cotes Baixes ha assegurat que: “Crec que els alumnes i els professors tenen més ganes de treballar de forma presencial“.

Segurament els primers dies són complicats, tots s’han adaptat a una nova normalitat dins dels centres educatius, i és per això que des d’aquest centre, aprofitaran els primers dies per a formar als alumnes: “No serà donar l’horari i començar, primer els formarem per a saber que hem de fer i també que hem de fer si hem de tornar a tancar, ja que és molt complicat treballar a distància“.

Font: Belén Rivas./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *