foradia cdturisme

Paco: “Rajoy beneficia a Mas i Mas beneficia a Rajoy”

• El Poble és Savi: Catalunya • El 27 de setembre, la población catalana s'ha expressat mitjançant les urnes comentem amb Paco com veue ell la situació

Les relacions entre Catalunya i l’Estat espanyol estan travessant un moment de tensió. D’una banda, observem una Catalunya que vol ser considerada nació i que, per una infrafinanciació i per no ser escoltada, cada dia se sent menys representada per les decisions del govern d’Espanya.

D’altra banda, un govern espanyol que no mostra una actitud de diàleg (les recents paraules del Ministre Pedro Morenés ho diuen tot: “si tothom compleix amb el seu deure, no caldrà cap actuació de l’Exèrcit a Catalunya”).

D’intermediaris entre el conflicte, els grans mitjans de comunicació, amb els seus interessos, per suposat. Enmig del conflicte, i suportant, a més, el pes de les conseqüències de les polítiques de retallades i austeritat, la població catalana. I “en l’altre enmig” la població de la resta d’Espanya, escoltant com ens expliquen el conflicte els intermediaris comunicatius.

El 27 de setembre, la población catalana s’ha expressat mitjançant les urnes el camí que vol agafar: el de la independència, el del diàleg, el del canvi econòmic, el de l’abstenció…

Comentem amb els nostres veïns d’Alcoi com veuen ells la situació.

paco el poble es savi alcoi

Parlem amb Paco en ‘El Poble és Savi’./lesmuntanyes.com

Segons Paco, el principal problema del conflicte català és la manca de diàleg, “que no s’escolten uns als altres. La diplomàcia és imprescindible. I el respecte. Catalunya té moltíssima història. Té una llengua pròpia i una identitat. Això implica que ha d’haver-hi certa admiració pel poble de Catalunya, que ara no hi ha”.

Creus que els mitjans de comunicació contribueixen a crear eixe sentiment d’independència respecte a Espanya? “Evidentment, són els causants de tota aquesta barbàrie a la qual estem assistint. Es realimenten uns als altres, els mitjans catalans i els espanyols, funcionen com a portaveus dels diferents governs i el que fan és beneficiar-se mútuament: Rajoy beneficia a Mas i Mas beneficia a Rajoy”.

Paco no creu que un hipotètic cas d’independència resolga l’economia catalana (recordem que a Catalunya hi ha una mitja d’atur d’un 25%). “A aquest respecte jo voldria afegir alguna cosa: avui en dia amb els mitjos que hi ha tot el món hauria de tindre una pagueta mínima, una renda bàsica, això solucionaria el problema de l’estancament econòmic que hi tenim. Però no aplicar aquesta mesura a soles a Catalunya i a Espanya, sinó a tot el món: amb això creixeríem en benestar social”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *