foradia aproop

Gandia opta als plans de Sostenibilitat de l’Estat per a revitalitzar el turisme

La localitat està preparant aquesta candidatura per a poder optar a aquesta subvenció que ha llançat el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i que pot tindre una inversió de fins a 4 milions d'euros

La ciutat de Gandia prepara la seua candidatura per a formar part del Pla de Sostenibilitat Turística que ha preparat el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Es tracta d’un projecte per a aconseguir fins a 4 milions d’euros per als tres anys d’execució que durarà aquest pla.

L’objectiu d’aquest pla és ajudar a entitats locals a incorporar actuacions de revitalització turística en resposta a la pandèmia.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha anunciat aquesta candidatura en companyia del secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que han visitat la localitat amb la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i el Director General de Turisme, Herick Campos, per a abordar aquest programa impulsat per la mateixa Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR), i que està inclós en el Pla d’Impuls del Sector Turístic post Covid-19 presentat pel president del Govern, Pedro Sánchez, en el mes de juny, i que té com a principal objectiu ajudar als gestors dels destins per a fer front a la caiguda de la demanda per la crisi sanitària.

Tots ells s’han reunit al Palau Ducal amb membres del sector turístic. En aquest esdeveniment, el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha explicat quines són les línies mestres d’aquest pla.

Els objectius estratègics del pla que presentarà Gandia són: Trencar amb la fragmentació física i mental entre el nucli turístic de la platja de Gandia i la resta del municipi per a garantir la cohesió territorial i turística; i compatibilitzar la imatge preconcebuda del turista sobre Gandia com a destí tradicional de sol i platja amb la generació d’un nou espai turístic més complex i representatiu de la identitat i singularitat del destí.
Els plans de sostenibilitat contemplen dos línies diferents: destins pioners o madurs, com és el cas de Gandia, o destins en àrees rurals i d’interior.

La iniciativa preveu un model de cofinançament que es repartiria al 33% entre el govern d’Espanya, la Generalitat i els ajuntaments.

Gandia presentarà la seua proposta a la Generalitat Valenciana abans del 10 de setembre i aquesta també es remetrà i serà valorada a la SETUR.

Aquests dos organismes valoraran les propostes prèviament amb uns criteris de selecció, abans de la seua aprovació definitiva en Comissió Sectorial de Turisme i ratificació en Conferència Sectorial de Turisme.

La fase d’avaluació i posterior aprovació es realitzarà entre setembre i octubre d’aquest mateix any.

L’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, ha declarat que: “Des de Gandia aplaudim aquesta mesura que, si sempre ha sigut necessària per a contribuir a impulsar el desenvolupament del turisme sostenible, en aquest moment és més necessària encara, si cap. No sols per la crisi provocada per la Covid-19, sinó també per un conjunt de problemes estructurals del sector als quals cal donar resposta“.

Morant ha incidit que el turisme només pot impulsar-se des del vessant de la sostenibilitat, amb projectes i iniciatives tan representatius com els que es fan a Gandia, com per exemple, el Pla Estratègic de Destinació Turística Intel·ligent, l’aposta pel SICTED o la Càtedra d’Innovació i la Càtedra de Turisme Intel·ligent.

Durant els últims anys s’està duent a terme a Gandia un profund canvi en el model turístic de la ciutat, afrontant reptes i posant solucions des de l’Ajuntament per a aconseguir un turisme sostenible. L’objectiu comú de les tres administracions és millorar la qualitat del Turisme i per això, nosaltres com a destí hem de ser també referents com demostren les nombroses certificacions de qualitat mediambiental i, enguany, com a novetat, comptem amb la Safe Tourism“, ha destacat l’alcaldessa.

Per a finalitzar, Diana Morant ha afirmat que Gandia es troba davant un moment clau i que gràcies als Plans de Sostenibilitat Turística, i en sintonia amb la Secretaria d’Estat de Turisme i Turisme Comunitat Valenciana, es donarà un nou enfocament a l’estratègia turística de la localitat, on la sostenibilitat assegure i diversifique l’activitat turística.

Segons ha explicat Fernando Valdés: “Estem en un moment on el turisme té necessitats especials perquè estem passant un any difícil a causa de la pandèmia. Crec que amb el treball del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i amb la implicació del govern de Gandia, podem oferir projectes que acullen les peticions de les ciutats com Gandia“.

A més a més, ha aprofundit sobre aquest pla dient que: “Està pensat per a desenvolupar projectes que recuperen el valor d’una ciutat que siguen capaces de conjuminar l’oferta vacacional amb una oferta cultural i patrimonial que permeta col·locar al destí en una posició molt més rendible i competitiva en l’àmbit internacional“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *