foradia pressupostparticipatiualcoi

Gandia enjardina l’entorn del Morabit a Marxuquera

Per a dur a terme aquest projecte s'han instal·lat un sistema de reg i s'ha fet plantació de diversos tipus d'arbres

Gandia ja ha finalitzat el projecte d’enjardinament de l’entorn del Morabit a Marxuquera.

Per això han instal·lat un sistema de reg i s’ha dut a terme la plantació de 30 arbres per a fer ombra als bancals. S’han plantat diversos exemplars d’Olivera, Ametller, Figuera, Magraner, Garrofer i Vinya.

Segons la regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo: “Volem tindre-hi exemplars del conreu que tradicionalment s’ha fet a Marxuquera i així enllaçar amb el contingut de l’exposició que hi haurà a l’interior del Morabit pròximament”.

A més, ja han finalitzat les obres de la primera part del projecte de rehabilitació de l’edifici BIC (segle XVII), i està previst que puga obrir-se al públic durant els primers mesos d’aquest 2021, i així, poder fer visites guiades.

Aquestes obres han tingut un pressupost de 121.000 euros, dels quals els 50% ha finançat l’Ajuntament de Gandia i l’altre 50% de les ajudes dels Fons FEDER, que s’atorguen a projectes per a la conservació del patrimoni, a través de Generalitat.

També el departament de Patrimoni té entre mans un altre projecte. Es tracta de la instal·lació d’un Centre d’Interpretació sobre la Cova de les Meravelles, la Vall de Marxuquera o els treballs agraris tradicionals de la zona.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *