lasarga

11.000 alumnes comencen el curs en Alcoi

Enguany s’han contractat 40 docents més sols a la nostra ciutat, 34 per part de la Conselleria d’Educació i 8 per part de l’Ajuntament d’Alcoi

Comença un nou any escolar, i no és un any qualsevol, és un curs diferent per a tots, alumnes, professors i personal no docent.

Enguany 11.000 estudiants ompliran les aules alcoianes, i 40 nous professionals docents que s’han contractat de forma extraordinaria. 34 d’ells han sigut contractats per la Conselleria d’Educació i 6 per part de l’Ajuntament d’Alcoi. 

A més a més, la Generalitat ha atorgat 221.434 euros als centres educatius, públics i concertats de la ciutat, en una dotació extraordinària per a les despeses de funcionament per la Covid-19.

La Conselleria d’Educació va enviar durant el mes de juliol el protocol que s’ha d’aplicar i des d’aquest moment tots els centres han estat treballant per a poder obrir amb seguretat. 

Han adaptat aules i espai per a reduir la ràtio i augmentar l’espai entre l’alumnat, i si ha sigut necessàri, també s’han realitzat obres. 

A més de complir les normes que marca l’administració, alguns centres han creat altres protocols com el d’entrada. Per exemple, en aquests centres en el qual el nombre d’alumnat és major, segons el cicle educatiu entraran i eixiran per diverses portes i també entraran i eixiran en horaris esglaonats per així evitar massificacions.

Des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi, s’ha oferit als centres diversos espais públics, a l’aire lliure, i tancants. Aquells col·legis que demanen poder estar en els espais a l’aire lliure com parcs o placetes, se’ls donarà el permís corresponent. 

Cal destacar que cap centre de la localitat ha demanat espais tancats, ja que han pogut adaptar les seues classes gràcies a la dotació econòmica de la Conselleria. Si al llarg del curs fera falta, des de la regidoria informen que s’atendran les necessitats que tinguen els centres. 

Com la competència de la neteja és de l’Ajuntament, des d’aquesta administració s’ha decidit incrementar la neteja per a fer-la més intensiva. Hi haurà més gent a les hores centrals del dia per a actuar en les zones comenes i de major afluència. La qual cosa implicarà un increment econòmic del qual s’ocuparà la regidoria d’Educació per donar suport als centres educatius. 

Pel que fa a les Escoletes, que són competència municipal, tant la neteja, les instal·lacions, com la contractació de personal, s’han adequat les instal·lacions per a poder atendre als grups ‘bombolla’, que seran molt reduïts amb professorat estable i sense mesclar-se amb la resta ni als espais comuns. També s’ha reforçat la neteja i s’han contractat a 6 persones. 

L’Ajuntament també ha sol·licitat una dotació extraordinària per organitzar activitats extraescolars de 87.882 euros a la Conselleria d’Educació. Aquesta és la quantitat màxima assignada a cada Ajuntament per a l’organització d’activitats extraescolars per a l’alumnat de entre 3 i 18 anys per a fomentar la igualtat d’oportunitats entre totes les xiquetes i xiquets, que s’han vist afectats per la pandèmia. 

L’import definitiu pot variar en funció de les sol·licituds i de les despeses reals de les activitats realitzades per cada ajuntament. 

La regidoria d’Educació d’Alcoi, ha preparat un pla d’activitats de reforç educatiu per a aquelles persones que més ho necessiten i econòmicament no poden accedir, per no deixar enrere ningú. 

El treball estarà coordinat entre els equips directius, el professorat, els departaments d’orientació i serveis socials de l’ajuntament que determinaran quines persones seran les que accediran a aquest programa de reforç.

També hi haurà altres activitats esportives, culturals i d’oci, que es duran a terme en espais municipals o en els mateixos patis dels centres educatius públics, i que seran obertes a tota la ciutadania dels diferents barris. 

Com ja hem informat en altres ocasions, el centres públics estan duent a terme obres dins del Pla Edificant. 

En el Romeral ja s’ha acabat la sala de mestres, i ara posaran calefacció i la coberta de la pista. En Sant Vicent, s’instal·laran aquesta setmana les finestres i en Horta Major s’està ultimant el canvi de calefacció. Aquestes obres no afectaran a la realització de les classes. 

Pel que fa al transport, s’ha suprimit la línia específica que anava a l’IES Pare Vitòria, i en el seu lloc es duplicarà la línia d’autobusos urbans en l’horari d’accés que possibilitarà a l’alumnat poder assistir amb el transport públic. 

Encara així, des del Ministeri d’Educació es recomana ara als centres en peu o en bicicleta, i per aquest motiu, s’ha posat a disposició dels centres que ho demanen ‘aparcabicis’. 

Segons ha recalcat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “l’ensenyament en línia no podrà substituir mai a l’ensenyament presencial, sobretot en alumnat d’Infantil, Primària i primers cursos de l’ESO”. 

El primer edil també ha volgut destacar que s’està treballant des de juny en aquesta tornada a les aules i ha assegurat que: “Els centres educatius de la nostra ciutat disposen des de fa setmanes d’un protocol sanitari de retorn segur a les aules que és flexible i adaptable a diversos escenaris que es puguen donar al llarg del curs a causa de la pandèmia”.

A més, Francés ha volgut agrair la tasca de tots els centres educatius d’Alcoi: “tots ells han fet els deures bé i a temps per a poder començar el curs amb les màximes garanties possibles dins de la situació en la qual ens trobem, vull donar-los l’enhorabona”. 

Durant la setmana passada l’alcalde es va reunir amb el Consell Escolar Municipal per a coordinar l’inici de curs.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *