foradia elgrat

Oliva combat les plagues del camp amb insectes depredadors

Des del Departament d'Agricultura de l'Ajuntament d'Oliva aposten per un canvi en la forma de tractar les diferents plagues que pateixen en el sector agrari

El regidor d’Agricultura, Miquel Doménech, acompanyat d’agricultors locals, s’han reunit amb el responsable del Servei de Sanitat Vegetal i Protecció Fitosanitària de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Transició Ecològica, per a buscar una solució al problema que ocasionen les diferents plagues que amenacen la productivitat del camp de la zona.

Estem apostant per un canvi metodològic en la producció agrària, denominat producció integrada, que consisteix a introduir mecanismes de producció natural que asseguren, a llarg termini, una agricultura sostenible. El control biològic en males herbes inclou agents herbívors i patògens per a les plantes a eliminar. Els depredadors, com ara la marieta i crisopa, són espècies de vida lliure que consumeixen un gran nombre de preses durant la seua vida“, ha explicat Doménech.

Primer se soltaran en diferents punts del terme de la localitat un insecte anomenat Cryptoleamus Montrouzieri de nom comú ‘Marieta’, que és un depredador molt eficaç de diferents plagues que afecten el camp. Si s’obtenen els resultats esperats, se soltaran de forma habitual durant la temporada de producció.

Després els tècnics de la Conselleria, faran una segona actuació, que consistirà en una solta massiva i controlada d’un paràsit anomenat Anagyrus Aberiae per controlar altre paràsit com el Cotonet de les Valls, paràsit que és molt més específic d’aquesta plaga que ja està afectant-nos en molts punts del nostre terme.

Des del Departament d’Agricultura estem conscienciats per afrontar aquest canvi de control de plagues i posarem tot l’esforç i treball perquè els nostres agricultors estiguen sempre acompanyats i assessorats, i puguen afrontar dit canvi. En aquest sentit estem treballant en una programació de cursos, xarrades i formació continuada de la mà d’especialistes en la producció integrada“, ha assegurat el regidor d’Agricultura.

Miquel Doménech ha explicat que la finalitat d’iniciar aquests mètodes per a controlar les plagues és poder elaborar patrons específics per a frenar l’afecció del Cotonet i d’altres plagues.

Cada any de forma progressiva es retira del mercat algun producte que s’utilitza freqüentment en agricultura per a combatre les plagues, deixant desprotegits els nostres camps.

Les investigacions biològiques cada vegada són més avançades, i la lluita contra les plagues implica recuperar l’equilibri animal natural i soltar insectes beneficiosos per prevenir, reduir o eliminar àcars, males herbes, i malalties de les plantes. És un sistema de control que fa servir la depredació, el parasitisme, l’herbivorisme, la confusió sexual, l’esterilització o altres mecanismes naturals.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *