foradia subscriutegrat

S’inicia la campanya contra el cotonet de Sud-àfrica

La Regidoria d'Agricultura ha organitzat aquesta iniciativa que està dirigida a tot el sector agrícola. Per tal de participar s'hauran d'inscriure al Magatzem Municipal fins al 20 de gener de 2023. Al mes de febrer està previst repartir trampes

Des de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, juntament amb la col·laboració de la regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament d’Oliva, han llançat una nova campanya contra el cotonet de Sud-àfrica. Des de l’administració pública es repartiran als agricultors i agricultores dispositius d’atracció i mort amb piretrines + feromones per al trampeig massiu de cítrics, tant per a cultius ecològics com per a convencionals.

La Conselleria s’encarregarà de subvencionar el 50% de les trampes, per això, per tal de participar a la campanya, s’haurà d’aportar el 50% de la factura de la compra de les trampes. Aquest és un dispositiu d’atracció i mort per al control de cotonet de Sud-àfrica, que també és efectiu per al control del poll roig de Califòrnia.

Tots aquells que estiguen interessats en participar han de fer la inscripció i signar el compromís de participació. Les inscripcions es faran en el Magatzem Municipal, i s’haurà de portar el DNI de la persona sol·licitant (que serà el titular de la parcel·la), varietat i superfícies de la parcel·la (en hectàrees), i número de polígon, parcel·la i recinte Sigpac. El termini d’inscripció finalitzarà el 20 de gener.

Les trampes es repartiran en febrer, després de certificar les sol·licituds, i per a poder recollir-les, s’ha de tindre el carnet d’usuari professional de productes fitosanitaris en compliment del RD 1311/2012.

Tot aquell que participa en la campanya ha d’acceptar que les seues parcel·les poden ser objecte d’inspecció per part de la Conselleria d’Agricultura, per a verificar el compliment de les condicions de la campanya.

Miquel Doménech, regidor d’Agricultura, ha declarat que: “Els danys que pot ocasionar el cotonet de Sud-Àfrica són d’extrema gravetat per la seua capacitat de deformar el fruit dificultant la seua comercialització i, en moltes ocasions, tirant a perdre la collita. És per això que des del departament d’Agricultura volem oferir a la ciutadania totes les facilitats possibles perquè es puguen acollir a aquesta campanya”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *