lasarga subscriutegrat

Se celebra el 25 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Lingüístics

L'acte ha estat organitzat per l'Ajuntament d'Oliva i la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de Valencià, i ha tingut lloc a l'Hort de la Bosca

L’Ajuntament d’Oliva, juntament amb la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de Valencià han celebrat el 25 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, en un acte institucional que ha tingut lloc a l’Hort de la Bosca durant el dia 15 de juliol.

En aquest esdeveniment han participat la presidenta del PEN, Àngels Gregori, la codirectora de la Càtedra de Drets Lingüístics, Vicenta Tasa, el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano, el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramón Ferrer, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre i l’alcalde d’Oliva, David González.

A més, els professors Carme Junyent i Vicent Franch, han realitzat les seues ponències sobre la significació històrica de la declaració dels Drets Lingüístics i la seua importància per commemorar el seu 25 aniversari.

Segons ha assegurat l’alcalde d’Oliva: “aquest reconeixement dels drets lingüístics, com a dret fonamental, adquireix major importància en el cas de les llengües minoritzades, com és el cas de la nostra, que a més a més, necessiten mesures de foment i discriminació positiva que n’asseguren el seu ús en les mateixes condicions”.

També ha afegit que: “des de l’ajuntament es té consciència d’aquesta realitat, i la institució està compromesa en la defensa i la promoció del valencià des d’una actitud oberta i tolerant, però amb la ferma convicció que no volem perdre allò que ens identifica”.

Per la seua part, Vicenta Tasa ha comentat que: “aquest acte és una afirmació de la necessitat de seguir treballant per garantir en la societat valenciana el dret individual de totes les persones a preservar transmetre la seua llengua familiar”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *