lasarga ajualcoipresuparticipa

La segona fase de millora de Els Clots arriba a la seua fi

Aquesta actuació ha afectat als carrers Pintor Laporta, Pare Vitòria, i Llibertat, i ha tingut un import de 132.385 euros

El barri de Els Clots està beneficiant-se d’unes millores que estan afectant el clavegueram, els embornals, les voreres, l’asfaltat i l’accessibilitat.

Ara, acaba de finalitzar la segona fase d’aquestes actuacions que ha tingut un import de 132.385 euros. Els carrers en els quals s’han fet aquests treballs han sigut: Pintor Laporta, Pare Vitòria, i Llibertat.

Segons s’explica en el projecte per a adequar el clavegueram i les canalitzacions de l’aigua, així com millorar les voreres dels carrers afectats, i millorar l’accessibilitat d’aquest barri, l’actuació constarà de 3 fases, és a dir, que tan sols queda una per a finalitzar completament les obres.

Aquesta segona fase l’ha realitzada Aglomerados del Sureste. La primera fase de la renovació del clavegueram del barri de Els Clots, va ser adjudicada per 149.719,99 euros, a l’empresa Sigma Infraestructuras SL.

El clavegueram del barri de Els Clots era probablement una de les xarxes més antigues d’Alcoi on mai s’havia actuat.

Un treball d’inspecció amb càmera de vídeo en el clavegueram va indicar que aquest clavegueram té molts anys en ús, i presenta un important estat de deterioració en general, havent-hi juntes obertes en la canonada, trencaments, deterioració i desaparició del material de la part inferior de la canonada de formigó, ensulsiades en diverses zones de la canonada al carrer Llibertat, Pintor Laporta i Pare Vitòria, la qual cosa està provocant fugides d’aigua residual en el terreny de la calçada. A més el paviment presenta clivelles, sots i xicotetes foradades, tenint a més voreres molt estretes.

En aquesta segona fase s’ha instal·lat un nou clavegueram amb canonada de PVC, realitzant totes les escomeses dels habitatges d’aquests carrers que ara es connecten directament als pous nous. A més, han construït una nova xarxa d’aigua potable i d’embornals, i s’han construït noves voreres, més àmplies, passant d’1,12 metres a 1,5 metres, amb passos de vianants accessibles.

També s’han fet treballs de fressat de l’asfalt que hi havia i reasfaltat acabant amb la senyalització horitzontal. Cal ressaltar també que s’ha portat a terme la millora plantejada en l’annex del plec de condicions que consisteix a asfaltar també els trams de carrer Llibertat entre els carrers Oliver i Pare Vitòria, i la reposició de les voreres d’aquest mateix tram.

El regidor d’Obres i Accessibilitat Universal, Jordi Martínez, ha explicat que: “Després de molts anys d’abandonament d’aquest barri estem treballant per millorar-lo de la mà del veïnat. Aquesta actuació millorarà la vida de la gent que viu en aquest barri alcoià, des de l’ajuntament seguirem treballant per millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania i tots els barris, ara mateixa estem actuant en el barri de la Sang i pròximament ho farem en Sant Pancraç“.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *