foradia barnasants

Els col·legis Romeral i Sant Vicent posen en marxa les seues obres

S'ha aprofitat que no hi ha classe per dur endavant els projectes del Pla Edificant, i per a realitzar tasques de manteniment en els centres educatius

La Conselleria d’Educació va aprovar el Pla Edificant, en el qual es dóna resposta a les necessitats dels centres educatius. Un pla subvencionat per Conselleria, però executat per l’Ajuntament d’Alcoi.

El CEIP Romeral és un dels beneficiats, i que podrà veure millores a les seues infraestructures. Les obres que es realitzaran en aquest centre consisteixen a canviar la caldera, crear una sala de professors i cobrir una part de la pista exterior. Aquesta obra va ser adjudicada per 289.259 euros a l’empresa Construscciones y Excavaciones Miguel Martínez S.L, i la direcció, coordinació i seguretat de l’obra va ser adjudicada a José Jornet Arquitectos S.L, per 7.502 euros.

Un altre centre que podrà veure aquestes millores és el CEIP Sant Vicent, que tindrà una nova biblioteca, un magatzem per a material esportiu i tindrà una nova fusteria exterior en la façana principal, ja que es renovaran les finestres. Aquesta obra costarà més de 300.000 euros. El projecte és obra de Fernando Santonja, la direcció de l’obra es va adjudicar a Jorge Llopis, i les empreses que s’han adjudicat els Lots van ser Nerco Infraestructura S.L i Atasin S.L, amb un pressupost de 147.357 i 154.905 euros respectivament.

El col·legi públic Horta Major també veurà millores a les seues instal·lacions, i es canviaran les calderes i la instal·lació del gas, per tal de tindre més eficiència energètica i menys consum. La licitació d’aquestes millores va ser adjudicada a l’empresa ICISER S.L, per un total de 129.917 euros. Aquestes obres començaran d’ací a un mes.

D’aquesta manera, els quatre centres públics d’educació primària d’Alcoi han acabat o tindran en marxa l’execució de les millores que ofereix el Pla Edificant.

Altres centres educatius, com el CPEE Tomàs Llácer i l’Escola d’Idiomes falta signar l’adjudicació, procediment que ha estat parat a causa de la Covid 19. Pel que respecta a l’IES Andreu Sempere s’està treballant amb les empreses per dur endavant l’actuació. Des de l’Ajuntament s’està a l’espera de l’aprovació per part de Conselleria de les memòries presentades per a realitzar també millores en l’IES Cotes Baixes i IES Pare Vitòria.

Recordem que correspon a l’ajuntament el manteniment dels centres educatius públics i escoletes municipals, per aquest motiu i aprofitant que ja no hi haurà classe s’està duent endavant treballs de manteniment com reparacions i pintura, entre d’altes durant aquests dies.

Alberto Belda, regidor d’Educació ha destacat que: “estem aprofitant que fins setembre no hi haurà classe per intentar avançar les obres el màxim possible. Des del primer moment, amb el Pla Edificant estem treballant de la mà dels centres educatius, consensuant tant les seues necessitats com la manera de realitzar-les. Estem segurs que aquestes millores seran positives per al dia a dia de totes les persones que formen part d’aquests centres, aconseguint l’objectiu del pla Edificant que és posar al dia les infraestructures dels centres educatius públics valencians“.

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *