foradia elgrat

Podem Alcoi estima necessària més inversió als Pressupostos Participatius 2020

Cristian Santiago: "una quantitat insuficient, si volem donar musculatura participativa real a la ciutadania”

Cristian Santiago, afirma que la quantitat dels Pressupostos Participatius d’enguany és, “una quantitat insuficient, si volem donar musculatura participativa real a la ciutadania sobre decisions estratègiques de ciutat”.

Podem Alcoi estima que la nova campanya 2020 de Pressupostos Participatius, que continua un any més amb la mateixa quantitat, 400.000 euros, 320.000 d’inversió i 80.000 euros per a despesa corrent; és insuficient per als veïns i veïnes alcoians.

El portaveu de Podem, Cristian Santiago, estima necessari l’augment, “si el Govern Municipal, es creu realment la participació ciutadana deuria d’anar més enllà i incrementar substancialment la partida actual”.

El portaveu de la formació morada, explica que “tot i que som conscients que la situació actual de pandèmia, provocada per la COVID-19, no és la millor, els Pressupostos Participatius són un bon instrument per a donar veu a la ciutadania i involucrar-la en la construcció de la seva ciutat”.

Santiago, anyadeix que, “és necessari que el Govern municipal s’ho crega, redoble esforços i destine més recursos econòmics a aquestes dinàmiques de democràcia directa”.

Des de Podem recorden, que ja van presentar a principi de legislatura una sèrie de propostes per a potenciar els Pressupostos Participatius de la ciutat, que no van ser acceptades, com:

  1. Recuperar les assemblees obertes a la ciutadania per zones.
  2. Recuperar el grup motor per facilitar el seguiment de l’execució de les propostes ciutadanes acordades.
  3. Destinar el 25% del capítol 6 d’inversions del Pressupost Municipal als Pressupostos Participatius, incrementant així la partida actual.

Finalment, des de Podem continuen reclamant “més interès” al Govern Municipal “per a millorar, reimpulsar i aconseguir els millors Pressupostos Participatius possibles per a potenciar una participació real, activa i protagonista dels veïns i veïnes d’Alcoi,” conclou Cristian Santiago.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *