foradia mediambient

Èxit a les I Jornades Intel·ligència Artificial Alcoi amb 1.000 participants

Les xarrades van tenir lloc de manera presencial a l'IVAM CADA Alcoi, però també es van poder veure en línia

La ciutat d’Alcoi va acollir durant els dies 10 i 11 de setembre les I Jornades d’Intel·ligència Artificial.

Aquestes noves jornades tenien dos objectius. Per una part, donar a conéixer a la ciutadania la intel·ligència artificials, els seus beneficis, reptes i com estem interactuant ja amb ella en les nostres vides.

Per altra, presentar a les empreses les aplicacions reals d’intel·ligència artificial per als seus negocis, com per exemple l’ús de la intel·ligència artificial unida a la robòtica, que permet una gestió més eficient dels recursos, en aspectes com l’automatització de tasques, en cadenes de muntatge o embalatge, en hospitals, centres de salut, o tasques de comercialització i màrqueting d’empreses.

Les jornades han estat organitzades de manera conjunta per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través de Districte Digital Comunitat Valenciana, l’Ajuntament d’Alcoi, i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, amb col·laboració de l’empresa especialitzada en transformació digital, SumamoOs.

En l’acte d’inauguració va participar, de manera online, el Ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque. També van intervenir la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Com ja hem dit anteriorment, les jornades es van celebrar durant els dies 10 i 11 de setembre.

La primera sessió, amb el títol ‘Ja és ací. La Intel·ligència Artificial que ens envolta’, es va celebrar a la vesprada del dijous i va estar dirigida al públic en general.

Aquesta jornada va permetre als assistents conéixer les aplicacions reals de la intel·ligència artificial en l’actualitat, que ja s’han fet imprescindibles en el nostre dia a dia, o les innovacions que ens anem a trobar de manera imminent.

La sessió va tindre un total de 265 inscrits en línia i 65 persones de manera presencial, que era l’aforament màxim permés. L’enllaç de visualització es va fer públic, cosa que va permetre un total de 450 espectadors durant la seua retransmissió.

La següent sessió va ser durant el matí del divendres 11 de setembre en l’IVAM CADA Alcoi, sota el títol ‘Taller CEOS. Intel·ligència Artificial en les empreses’, que va estar dirigit per directius d’empreses que han pogut conéixer les últimes aplicacions de la intel·ligència artificial en l’entorn corporatiu.

Va tindre més de 142 inscrits online i 65 persones que van assistir de forma presencial, però en total va tenir 420 espectadors en línia.

De les empreses que es van inscriure, el 40% són de serveis de tecnologia i digitalització, el 20% del sector públic, el 10 immobiliària i construcció, altre 10% indústria i serveis auxiliars, 10% sobre desenvolupament web, 5% universitats i altre 5% d’agències de màrqueting.

A més, l’etiqueta #InteligenciaArtificialAlcoy va aconseguir un milió i mig d’impressions, arribant a quasi 600.000 usuaris aconseguits.

Aquestes jornades han sigut un nou èxit, com també ho va ser un èxit el Congrés Big Data que organitzem al costat de Districte Digital. Aquesta és una mostra més de com l’aliança amb Districte Digital, juntament amb els projectes que estan impulsant-se des de l’ajuntament, situen a la nostra ciutat com a referent en l’impuls de la transformació digital del nostre territori. Com ho serà la posada en marxa del parc tecnològic i sociocultural a Rodes, la qual cosa afavorirà l’impuls socioeconòmic de la ciutat en un projecte d’atracció de talent i de transformació del teixit productiu del nostre territori, una iniciativa per a atraure empreses i activitat econòmica la nostra ciutat i el que és molt important, crear ocupació“, ha destacat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *